Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ΗΣΚΗΣΕ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΕΩΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ

Δεκατρείς μήνες μετά τη δολοφονία τού εθνομάρτυρος Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις ειδικές δυνάμεις τής αλβανικής αστυνομίας στη βουνοπλαγιά τού χωριού Βουλιαράτες λίγα μέτρα από το σπίτι του, ανήμερα τής 28ης Οκτωβρίου 2018, η Ελληνική Δικαιοσύνη δικαιώνει τους γονείς τού 35χρονου ήρωος, που ζουν με τα «γιατί!».

Ο προϊστάμενος Ποινικής Διώξεως τής Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ήσκησε ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία, εναντίον των αλβανών αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκτελέσεως τού Κωνσταντίνου Κατσίφα, παρά το ότι οι αλβανικές δικαστικές και αστυνομικές Αρχές κωφεύουν και κωλυσιεργούν στα επίμονα αιτήματα τής οικογενείας τού εκλιπόντος να εκδοθή το πόρισμα για τα αίτια και τις συνθήκες τού θανάτου του.

Ο Εισαγγελεύς Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ο οποίος είχε επιφορτισθή από τον προϊστάμενο τής Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, με το να διερευνήση τις συνθήκες θανάτου τού Κωνσταντίνου Κατσίφα, αφού έλαβε καταθέσεις και αποδεικτικό υλικό που τού εστάλη από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 35χρονος δολοφονήθηκε από... «επίλεκτους» Αλβανούς αστυνομικούς. Η ποινική δίωξη είναι in rem, στρέφεται δηλαδή κατά παντός υπευθύνου, καθώς οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν δώση στοιχεία για το ποιοι από τους αστυνομικούς πάτησαν τη σκανδάλη που έκοψε το νήμα τής ζωής τού 35χρονου. Την υπόθεση ανέλαβε τακτικός ανακριτής, που θα προσπαθήση να πρωσοποποιήση την κατηγορία τής ανθρωποκτονίας.

Παραλλήλως, θα ζητηθούν η σύλληψη και η έκδοση των αστυνομικών που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Κατσίφα, προκειμένου να δικασθούν στην Ελλάδα. Έναν μήνα πριν, με επιστολή τους στον βουλευτή Θεσπρωτίας τής Ν.Δ. Βασίλειο Γιόγιακα, οι γονείς τού 35χρονου, Ιωάννης και Βασιλεία, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ασκήση πιέσεις στην αλβανική πλευρά για να εκδοθή το πόρισμα για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη δολοφονία τού γιού τους.

=====================================

Απόσπασμα από την κατάθεση τού πατρός Κατσίφα στον Έλληνα Εισαγγελέα: «Στις 28/10/2018, ώρα 20:50, στο σπίτι μας μπήκαν περίπου 20 αστυνομικοί, οι οποίοι άνοιγαν ντουλάπες και συρτάρια και μάς ρώταγαν πού κρύβουμε τον Κώστα. Εμείς ζητούσαμε διαρκώς την παρουσία εισαγγελέα. Μετά από 30 λεπτά περίπου, μάς εμφάνισαν ένα άτομο ως εισαγγελέα, για το οποίο μάθαμε από δημοσιογράφους τής Αλβανίας ότι ήταν αστυνομικός».


=====================================



Από την άλλη, για τις απαραίτητες συγκρίσεις, υπογραμμίζουμε ότι...


Ποινική δίωξη-εξπρές ασκήθηκε από την αλβανική Εισαγγελία εις βάρος τής 67χρονης Βασιλείας Κατσίφα, μητέρας τού Κωνσταντίνου Κατσίφα, για τις δηλώσεις της στο ετήσιο μνημόσυνο τού γιού της, στο νεκροταφείο τού χωριού Βουλιαράτες. Η μητέρα τού 35χρονου διώκεται για το αδίκημα τής υποκινήσεως βίας και διεθνικού μίσους. Όταν 13 μήνες μετά δεν έχει δοθή από τους Αλβανούς ούτε... λέξη από το πόρισμα για τη δολοφονία τού παιδιού της! Αντιθέτως, ο εισαγγελέας Τιράνων, αμέσως μετά τη δολοφονία Κατσίφα, άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του για απόπειρα ανθρωποκτονίας ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: