Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Μητσοτάκης: Κυβέρνηση-κουρελού ο όρος που εξάγετε μετά την κωλοτούμπα

Μητσοτάκης: Κυβέρνηση-κουρελού ο όρος που εξάγετε μετά την κωλοτούμπα | in.gr

«Πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας παράστασης που σκοπό έχει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες εξουσίας, να κυρωθεί η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, και να διατηρηθεί ως κοινοβουλευτική ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα σχετικά προνόμια ο αρχηγός του», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

«Ο τίτλος της συνεδρίασης είναι τυπικός. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας παράστασης στην πλάτη του ελληνικού λαού. Μιας παράστασης που σκοπό έχει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, να κυρωθεί η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, και να διατηρηθεί ως κοινοβουλευτική ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ προκειμένου να διατηρήσει τα σχετικά προνόμια ο αρχηγός του», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Πρόκειται για μια θλιβερή συναλλαγή. Ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του, τους οποίους δεν διαγράφει προκειμένου να παραμείνει αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας και από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας κρατά στην κυβέρνηση στελέχη των ΑΝΕΛ».

«Πανηγυρίζετε για την απομάκρυνση του Καμμένου, κύριε Τσίπρα, λες και σας τον είχε επιβάλει κάποιος. Εσείς κ. Τσίπρα δεν τον είχατε χαρακτηρίσει -έξω από το Μαξίμου- ως αναντικατάστατο; Εσείς δεν τον επιλέξατε δύο φορές αρνούμενος να βρείτε συμμάχους στην κεντροαριστερά και το κέντρο;», είπε και πρόσθεσε:

«Για τον κ. Καμμένο ισχύει η λαϊκή ρήση αν δεν ταιριάζατε δεν θα συμπεθεριάζατε. Η έξοδος είναι εικονική και οι συσχετισμοί προσυμφωνημένοι. Τι έξοδος είναι αυτή όταν 4 από τους 7 βουλευτές του συνεχίζουν να σας στηρίζουν κ. Τσίπρα; Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν χώρισαν, συγχωνεύτηκαν».

«Κάθε μέρα παραμονής των ΑΝΕΛ σημαίνει και άλλα προβλήματα για την χώρα. θα χρειαστεί ειδικό συνεργείο για να σας ξεκολλήσει από τις καρέκλες σας. Αυτό δεν είναι χιουμοριστικό σχόλιο, αλλά προειδοποίηση» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος απηύθυνε δριμεία κριτική στους πρόθυμους να στηρίξουν την κυβέρνηση βουλευτές άλλων κομμάτων λέγοντας: «Αλλά η φαρσοκωμωδία της συναλλαγής απαιτεί και κομπάρσους. Μιλάω για βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν και αλλιώς συνεχίζουν. Πρόθυμοι να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που, αφού κουρέλιασε την οικονομία, είναι έτοιμη να κουρελιάσει τους θεσμούς. Βουλευτές που χαρακτήριζαν τον κ. Τσίπρα ως τον πιο διεφθαρμένο της μεταπολίτευσης. Και τώρα δεν ντρέπονται. Αλλά ποιος έχασε την ντροπή του για να την βρείτε εσείς;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Κυβέρνηση-κουρελού, αυτός είναι ο νέος όρος που εξάγει ο κ. Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσβάλλει με κάθε τρόπο τη δημόσια ζωή.»

«Στέλνετε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένας φραγμός, όλα γίνονται. Είναι μια επικίνδυνη και ανήθικη αντίληψη για την πολιτική (…) Πρόκειται για ένα υπουργικό συμβούλιο που ομολογεί ότι θέλει να παραμείνει λίγο ακόμα στην εξουσία για να διευθετήσει τα τελευταία της ρουσφέτια», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έστειλε «σήμα κινδύνου για την υποβάθμιση της δημόσιας ζωής. Πρόκειται για τη χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης. Είναι ανάγκη να βγει η χώρα από την παρατεταμένη παρακμή στην οποία την οδήγησε η μικρότητα και ο τυχοδιωκτισμός δύο κομμάτων που ταλαιπωρούν επί τέσσερα χρόνια τη χώρα».

«Μόνο επί δικτατορίας διορίστηκε ΥΕΘΑ εν ενεργεία στρατιωτικός»
Οξεία ήταν η κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό και για την επιλογή του να διορίσει υπουργό Άμυνας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη.

«Επελέξατε τον κ. Αποστολάκη καθ’ υπόδειξιν του κ. Καμμένου. Αλλά το σημαντικότερο είναι άλλο: Ποτέ καμιά κυβέρνηση στη μεταπολίτευση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Άμυνας. Κάνατε κάτι αδιανόητο. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν όταν ανέλαβε το υπουργείο ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης. Ο αρχηγός του ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας της Χούντας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ζήτησε και πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προσέβαλε το δημοκρατικό φρόνημα του στρατεύματος και προσωπικά του νέου υπουργού Άμυνας με την τοποθέτησή του αυτή..

«Καμία αιχμή προς τον κ. Αποστολάκη δεν υπήρξε κ. Τσίπρα» ανταπάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είπα ότι αυτό γίνεται πρώτη φορά επειδή κανένας πρωθπυουργός πριν από εσάς δεν τόλμησε να καταργήσει τη διάκριση μεταξύ εκτελεστικής εξουσίας και στρατεύματος» ανέφερε και χαρακτήρισε λάθος του κ. Αποστολάκη που αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού.

«Αλλά βέβαια, για την Πρώτη φορά αριστερά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αλλά να το ξέρετε. Όσους απελπισμένους και να μαζέψετε, όσους και να εξαγοράσετε, τον λογαριασμό δεν θα τον γλιτώσετε, θα τον πληρώσετε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοψίζοντας τον απολογισμό της κυβέρνησης στο τρίπτυχο: «Πολιτική παρακμή, ηθικός εξευτελισμός και κατάντια των δημοκρατικών θεσμών.»

«Αντί να μιλάμε για δουλειές και ανάπτυξη ασχολούμαστε με τα παιχνίδια εξουσίας του κ. Τσίπρα»
«Από τότε που γίνατε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, τα έχετε πει όλα και μετά τα έχετε κάνει όλα. Από αυτά τα «είπα ξειπα» μιας ολόκληρης δεκαετίας, συγκρατώ μια φράση σας στις 4.10.2014 στο 3ο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζω: «Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν τη δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την δίνει ο λαός ανοικτά και καθαρά μέσα από τις εκλογές. Αν κάποιοι θέλουν ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν την ψήφο εμπιστοσύνης, τότε ξέρουν. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα». Συμφωνώ μαζί σας, κ. Τσίπρα. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Αντί να συζητάμε πώς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και πώς θα φέρουμε νέες επενδύσεις και δουλειές, ασχολούμαστε με τα παιχνίδια εξουσίας του κ. Τσίπρα»

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία εξαιτίας των χειρισμών της.

«Προειδοποιώ για την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας που θα επιβαρυνθεί περισσότερο από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι διεθνείς οίκοι λένε το αυτονόητο, ότι οι πρόωρες εκλογές θα ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: