Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα: Η κατασκευάστρια εταιρεία προσφέρει 500 εκ. δολάρια στην πόλη Και εκφράζει τη λύπη της για τα θύματα




Τη βαθιά τους θλίψη για τα θύματα διατύπωσαν ανώτατα στελέχη της εταιρείας Autostrade per l’Italia, που διαχειριζόταν τη λειτουργία της οδογέφυρας η οποία κατέρρευσε στη Γένοβα αυτήν την εβδομάδα και γνωστοποίησαν ότι θα ιδρύσουν ένα ταμείο αρωγής για τις οικογένειές τους.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Autostrade Φάμπιο Τσέρτσιε και ο διευθύνων σύμβουλος Τζιοβάνι Καστελούτσι παραχώρησαν σήμερα στη Γένοβα τη πρώτη συνέντευξη τύπου μετά την τραγωδία, την ώρα που οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τελευταίων αγνοούμενων που καταπλακώθηκαν από τους όγκους των συντριμμιών.

Τα δύο ηγετικά στελέχη εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Επιπλέον, όπως επισημάνθηκε, η Autostrade per l’Italia σχεδιάζει να επενδύσει το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ στη Γένοβα, χρήματα που θα βοηθήσουν την πόλη να ανακάμψει μετά την καταστροφή, ενώ τα τα στελέχη της δεσμεύτηκαν για την ανοικοδόμηση της γέφυρας.

«Κάνοντας τους υπολογισμούς, σύντομα φθάσαμε στο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ (...). Πρόκειται για χρήματα που θα είναι διαθέσιμα από τη Δευτέρα» είπε ο Καστελούτσι.

Ερωτηθείς εάν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρρευση, ο διευθύνων σύμβουλος της Autostrade απάντησε:

«Οι συγγνώμες και οι ευθύνες είναι πράγματα που συνδέονται μεταξύ τους. Ζητάς συγγνώμη εάν νιώθεις ότι είσαι υπεύθυνος…».

Συμπλήρωσε ότι αναμένει να ολοκληρωθεί η επίσημη έρευνα των αρχών όπου θα καθορίζεται ποιος φέρει την ευθύνη για την κατάρρευση.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου σημείωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος θα παραμείνει στη θέση του, παρά τις φωνές από κυβερνητικά χείλη περί παραιτήσεων.












huffingtonpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: