Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Τα πιο κοινά αλλεργιογόνα στην χώρα μας





Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις αναπτυγμένες χώρες είναι αλλεργικοί. Φαίνεται πως η ατμοσφαιρική ρύπανση, το στρες, το κάπνισμα και γενικότερα ο τρόπος ζωής, συντελούν στην αύξηση της συχνότητας των κρουσμάτων αλλεργίας. Στην χώρα μας, η Άνοιξη έρχεται, φέρνοντας μαζί της τη γύρη, τον υπ αριθμόν ένα <<ένοχο>> για για εποχιακή αλλεργική ρινίτιδα και για κρίσεις άσθματος.




Οι περισσότερες αλλεργίες δεν είναι επικίνδυνες, είναι όμως ενοχλητικές, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων.




Οι αλλεργίες δεν ιώνται επειδή η προδιάθεση για αλλεργικές αντιδράσεις στους πάσχοντες παραμένει δια βίου.






















Οι συνήθεις ύποπτοι:





Τα ακάρεα που βρίσκονται στην σκόνη: Είναι αόρατοι με γυμνό μάτι μικροσκοπικοί οργανισμοί. Τα κακάσχημα αυτά αρθρόποδα δε δαγκώνουν κι έτσι δεν μας μεταδίδουν ασθένειες. Τρώνε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και τα αλλεργιογόνα τους βρίσκονται στα απεκρίματά τους. Ζουν ευτυχισμένα σε μαξιλάρια, μοκέτες, υφασμάτινα έπιπλα και όπου συγκεντρώνεται σκόνη. Πεθαίνουν αν εκτεθούν στην ηλιακή ακτινοβολία. αναπαράγονται την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.
Η επικίνδυνη γύρη: Στην χώρα μας ευδοκιμούν περίπου 6.500 φυτικά είδη. Λιγότερα απο 650 ενδιαφέρουν τους αλλεργιολόγους,γιατί μόνο αυτά γονιμοποιούνται με την βοήθεια του ανέμου. Από τα δέντρα, η ελιά έχει την ισχυρότερη αλλεργιογόνο γύρη. Ακολουθεί το ζιζάνιο περδικάκι ή αγριοβασιλικός. Και τέλος τα αγρωστώδη: σιτάρι, κριθάρι κτλ.
Το ζωάκι που φιλοξενούμε έχει αλλεργιογόνα στο σάλιο, τα ούρα και τα περιττώματα. Η γάτα προκαλεί συχνότερα από οποιοδήποτε άλλο ζώο αλλεργία, επειδή <<γλείφεται>> συνεχώς. Ο σκύλος θεωρείται λιγότερο αλλεργιογόνος.
Το τσίμπημα της μέλισσας.
Η φαρμακευτική αλλεργία: Τα αντιβιοτικά συνήθως δεν προκαλούν σοβαρές παρενέργειες.
Τροφές που ενοχλούν.






Δεν υπάρχουν σχόλια: