Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Πώς μας ωφελεί η άσκηση



Η άσκηση βελτιώνει σίγουρα την φυσική μας κατάσταση. αλλά και την εμφάνισή μας. Η εντύπωση που έχουμε είναι ότι η σωματική άσκηση μας βοηθάει να αδυνατίσουμε με αποτέλεσμα να φαινόμαστε και να νοιώθουμε πολύ καλύτερα. Δεν είναι όμως αυτή η πραγματικότητα. Η άσκηση, αν και συντελεί κυρίως στο να χάσουμε βάρος, κάνει και άλλα πολύ σημαντικότερα για την υγεία μας.




Συγκεκριμένα η άσκηση:





Βοηθά στο να αυξηθεί μακροπρόθεσμα μεταβολισμός μας. Αυτό γίνεται, επειδή με την άσκηση αυξάνεται η μυική μας μάζα και όσο μεγαλύτερη μυική μάζα έχουμε τόσο περισσότερες θερμίδες καίμε.
Συμβάλλει αποτελεσματικά στην μείωση της πιθανότητας να εμφανίσουμε σακχαρώδη διαβήτη αλλά και υπερλιπιδαιμία, κυρίως όταν συνδυαστεί με ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
Δυναμώνει την καρδιά και την αντοχή της. Με την άσκηση, η καρδιά ως μυς που είναι, γυμνάζεται και δυναμώνει, συνηθίζει τις καταστάσεις κόπωσης και μαθαίνει να ανταπεξέρχεται τόσο στις φυσιολογικές όσο και στην σωματική άσκηση.


Όταν ήμαστε εν ηρεμία, οι σφυγμοί μας πρέπει να είναι από 55 μέχρι 75 το λεπτό. Άλλωστε, όσο λιγότεροι είναι οι σφυγμοί μας, τόσο καλύτερη είναι η σωματική μας κατάσταση. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε γενικά είναι ότι στις γυναίκες οι σφυγμοί είναι λίγο υψηλότεροι από ότι στους άντρες.
Αν υποφέρουμε από πόνους ή παθήσεις στην μέση, τα γόνατα, τον αυχένα κτλ, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ορθοπεδικό πριν ξεκινήσετε να ασκείστε, ώστε να αποφύγετε ότι μπορεί να σας βλάψει.
Οι ειδικοί έχουν υπολογίσει ότι κατά μέσο όρο η κίνηση που κάνουμε καθημερινά αντιστοιχεί σε περίπου 5.000 βήματα.Αν θέλουμε να εντάξουμε την σωματική άσκηση στην ζωή μας και να έχουμε καρδιαγγειακό όφελος, προστασία από τον διαβήτη , θα πρέπει να κάνουμε άλλα 4.000 βήματα μέσα στην μέρα. Τα επιπλέον 4.000 βήματα αμτιστοιχούν :



Μισή ώρα γρήγορου περπατήματος
Σε 12 λεπτά τρέξιμο
Στην καύση 1.000 θερμίδων την εβδομάδα
Στην απώλεια 200 γραμμάριων την εβδομάδα




Τέλος, οι ειδικοί εξηγούν ότι κανονικά θα πρέπει να ασκούμαστε κάθε μέρα, ώστε να συνηθίζουμε τόσο εμείς όσο και οι μύες και ο μεταβολισμός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: