Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Σάλτσα ψητού































Υλικά για 1 κιλό ψητό:





2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό από ψητό κρέας
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό ζεστό
αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία:





Μετράμε και συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας σε καθαρό πάγκο κουζίνας εκτός από το ζουμί του ψητού.
Βγάζουμε από τον φούρνο το ψητό και παίρνουμε από τον ζωμό που θα υπάρχει στο ταψί το 1 1/2 φλιτζάνι που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε την σάλτσα μας.
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς και με γρήγορες κινήσεις, με το σύρμα που χτυπάμε τα αυγά.
Προσθέτουμε το ζεστό νερό συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με το σύρμα και προσέχοντας να μην σβολιάσει.
Ρίχνουμε το ζωμό από το ψητό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράζει μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε το ψητό σε πιατέλα και κομμένο σε μερίδες και το περιχύνουμε με την σάλτσα.













Δεν υπάρχουν σχόλια: