Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Το ανθρώπινο ουρλιαχτό αυτών των αγριόγατων κάνει τους ειδικούς να σκίζουν τα πτυχία τους


Δεν μπορούν να καταλάβουν αν τσακώνονται ή αν αγαπιούνται

Τα δύο ζώα που βλέπετε στο βίντεο είναι δύο καναδικοί λύγκες, που είναι σαρκοφάγα αιλουροειδή. Το βίντεο τραβήχτηκε στον Καναδά και έχει τρελάνει διαδίκτυο και ειδικούς. Και αυτό γιατί τα δύο ζώα ουρλιάζουν σαν άνθρωποι.
Και οι ειδικοί βλέπουν μια συμπεριφορά που δεν μπορούν να εξηγήσουν. Είναι δύο αρσενικά που διεκδικούν τον χώρο τους; Τσακώνονται; Ερωτοτροπούν; Μια μητέρα μαλώνει το παιδί της; Δεν έχουν απάντηση.
Ο Kim Poole, βιολόγος και ειδικός για τις εν λόγω αγριόγατες, λέει στο BuzzFeed News ότι έχει ξανακούσει στο παρελθόν αυτόν τον ήχο. «Το timing είναι περίεργο, αφού είναι και τα δύο ενήλικα (φαίνεται από το πυκνό τρίχωμα στα αυτιά τους) αλλά στα τέλη Μαΐου είναι η περίοδος της γέννας όχι του ζευγαρώματος, που συμβαίνει συνήθως στα τέλη Μαρτίου. Άρα είναι δύσκολο να μιλήσω για ζευγάρωμα, αλλά θα μπορούσαν να είναι δύο ενήλικα αρσενικά που κάνουν μια ”συζήτηση” για τα χωρικά όρια του καθένα».
Η Carole Baskin, ιδρύτρια του Big Cat Rescue έχει διαφορετική άποψη. «Θα μπορούσε να είναι η αρχής μιας τελετουργίας ζευγαρώματος, γιατί εκτός από τις φωνές, χτυπάνε επίσης τα κεφάλια τους, που είναι συνήθως ένας φιλικός χαιρετισμός. Ή θα μπορούσε να είναι μια έντονη ”συζήτηση” μεταξύ μητέρας και παιδιού.
Εμείς να πούμε ότι οι ειδικοί που μίλησαν στο BuzzFeed δεν μας έκανα σοφότερους αλλά το βίντεο και ο ήχος, είναι ανατριχιαστικός. Δυναμώστε την ένταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: