Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Γιατρός στην Κρήτη έπαθε έμφραγμα την ώρα που έκανε καισαρική και συνέχισε το χειρουργείο για 1 ολόκληρη ώρα





Παράδειγμα προς μίμηση, έγινε γιατρός σε νοσοκομείο της Κρήτης. Ενώ χειρουργούσε έπαθε έμφραγμα, αλλά δεν εγκατέλειψε το χειρουργείο μέχρι που ολοκλήρωσε την επέμβαση.

Πρόκειται για τον μαιευτήρα – γυναικολόγο Γιάννη Παχάκη, που προτίμησε να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του, παρά να εγκαταλείψει την ασθενή του και να αναθέσει το περιστατικό σε συναδέλφους του. Μόλις έκανε και το τελευταίο ράμμα στην τομή της ασθενούς του, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε πάθει έμφραγμα και υπεβλήθη σε αγγειοπλαστική.

Πως έγινε το περιστατικό

Στις 23 Απριλίου, στις 8 το πρωί ο γιατρός βρισκόταν στο χειρουργείο. Η πελάτισσά του είχε μόλις φέρει στη ζωή ένα υγιέστατο μωρό με καισαρική. Ο κ. Παχάκης, που ασκεί το επάγγελμα του μαιευτήρα-γυναικολόγου εδώ και 50 χρόνια, ένιωσε έντονη δυσφορία και οξύ πόνο, αλλά δεν σταμάτησε να κάνει ράμματα στη γυναίκα που μόλις είχε γεννήσει. Οι συνάδελφοί του κατάλαβαν ότι επρόκειτο για κάτι σοβαρό και τον προέτρεψαν να αποσυρθεί, ώστε να λάβει τις απαραίτητες βοήθειες. Εκείνος αρνήθηκε, έμεινε στο χειρουργείο για τουλάχιστον 1 ώρα και δέχτηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο μόνο όταν σιγουρεύτηκε ότι είχε αντεπεξέλθει στα ιατρικά του καθήκοντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αμέσως μετά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από το Ασκληπιείο στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Οι εξετάσεις του έδειξαν ότι ότι είχε πάθει οξύ στεφανιαίο επεισόδιο και υπεβλήθη σε επέμβαση με μπαλονάκι και 3 στεντ.

Νοσηλεύθηκε στην εντατική και έμεινε στο νοσοκομείο για 8 ημέρες πριν του δοθεί εξιτήριο.

Τα λόγια του δείχνουν ότι τιμά τον όρκο του Ιπποκράτη. «Ήταν νωρίς το πρωί, περίπου 8, και βρισκόμασταν στα μισά του χειρουργείου όταν αισθάνθηκα αυτόν τον έντονο πόνο στο στήθος. Αν και δεν είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα με την καρδιά μου, κατάλαβα τι συνέβαινε, αλλά δεν μπορούσα να φύγω χωρίς να κλείσω την τομή στη μήτρα και την κοιλιά της γυναίκας και ας φώναζαν οι άλλοι γιατροί να σταματήσω. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δοθεί δημοσιότητα σ’ αυτό το θέμα. Προτεραιότητα έχει ο ασθενής. Αυτό έπρεπε να κάνω και αυτό έκανα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: