Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Τσουρέκι



Υλικά για 2 μεγάλα τσουρέκια:





4 1/4 φλυτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
2 κουταλιές της σούπας νωπή μαγιά μπύρας
1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
3/4 φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 αυγό για το άλειμμα.


Εκτέλεση:


Ζεσταίνετε το γάλα και το διαλύετε μέσα στην μαγιά σε μια μικρή λεκάνη. Το ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός σαν κουρκούτι. Αφήνετε το προζύμι σκεπασμένο και σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Βάζετε τον γλυκάνισο να πάρει 2-3 βράσεις με λίγο νερό και τον στραγγίζετε κρατώντας το νερό. Όταν το προζύμι είναι έτοιμο, βάζετε σε λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι, κάνετε μια λακκούβα στην μέση και ρίχνετε τα αυγά, το αλάτι, το νερό από τον γλυκάνισο,την ζάχαρη, το ξύσμα, το προζύμι και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύετε λίγο τα υλικά με το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε.


Ζυμώνετε δυνατά για 15 λεπτά μέχρι να πετύχετε μια ζύμη ελαστική. Σχηματίζετε ένα σβώλο με το ζυμάρι και το αφήνετε μέσα στην λεκάνη σκεπασμένο σε ζεστό σημείο.Παίρνετε κομμάτια από το ζυμάρι και τα πλάθετε στο σχήμα που επιθυμείτε και τα βάζετε σε λαμαρίνες βουτυρομένες και αφήνετε μεγάλα κενά μεταξύ τους.


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνετε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: