Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Γαστρεντερολόγοι - Υπατολόγοι: Ηπατική νόσος. Μην υποβάλετε τον εαυτό σας σε επικίνδυνα πειράματα!



Η Έλενα Νικολάου, MD, ηπατολόγος, καθηγήτρια στο τμήμα της κλινικής φαρμακολογικής θεραπείας και πρώτων βοηθειών στο British Medical Institute στο Λονδίνο.

Η φράση "καθαρισμός του συκωτιού", μου προκαλεί πονοκέφαλο κι ας είμαι γιατρός. Βλέπω δεκάδες ασθενείς καθημερινά και πολλοί από αυτούς μου μιλάνε για τα θαύματα του σκόρδου, των κρεμυδιών και των αντιλλών. Το θέμα όμως είναι δεν βοηθάνε πραγματικά. Αντιθέτως, προκαλούν οξεία παγκρεατίτιδα ή κράμπες.

Γι αυτό και έρχονται και με βλέπουν. Στο τέλος δεν καταλήγουν στη λαϊκή ιατρική αλλά στην επιστήμη. Και καλά κάνουν. Όχι γιατί η λαϊκή ιατρική είναι αναποτελεσματική αλλά γιατί είναι σημαντικό να κάνεις έναν ιατρικό έλεγχο ώστε να αποδειχθεί αν έχεις κακό συκώτι.


Τα συμπτώματα του ύπατος που νοσεί Εάν έχετε νιώσει ποτέ οξύ πόνο ή μία αίσθηση τραβήγματος κάτω από το δεξί πλευρό σας, τότε αυτό είναι μία σαφής ένδειξη ότι το συκώτι σας δεν είναι εντάξει, καθώς και τα δύο αυτά είναι συμπτώματα της νόσου του ήπατος. Επίσης, υπάρχουν κάποια καθημερινά σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να έχετε πρόβλημα με το συκώτι σας: αν δυσκολεύεσετε να σηκωθείτε τα πρωινά, ή κοιμάστε το μεσημέρι και νιώθετε κουρασμένοι και νυσταγμένοι το σαββατοκύριακο, αν το δέρμα σας αρχίσει να γίνεται κιτρινωπό και ξεφλουδίζει, ή πάσχετε από περιοδικό ρέψιμο που μυρίζει σαν σάπιο αυγό και αν έχετε προβλήματα με την πέψη και την αφόδευση, για παράδειγμα συχνή δυσκοιλιότητα.Είναι όλες οι θεραπείες καλές; Μην νομίζετε ότι είμαι τόσο κατά των φυτικών θεραπειών ώστε να προτείνω αντιβιοτικά από την αρχή. Ως γιατρός, ξέρω πολύ καλά ότι οι θεραπείες με χάπια και ενέσεις είναι που οδηγούν σε αυτές τις φριχτές συνέπειες. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι πολλά από τα αντιβιοτικά βοηθάνε πραγματικά, είναι επίσης τοξικά στο συκώτι. Όντας γιατρός, θεωρώ πως είναι αντιφατικό. Το συκώτι είναι ένα πολύπλοκο όργανο που συνδυάζει μία ολόκληρη ποικιλία διαφορετικών λειτουργιών και πολλά μπορούνε να πάνε στραβά με αυτό.

Ας βγάλουμε όμως μία άκρη από όλα αυτά. Αν οι τοξικές, φλεγμονώδεις και ιογενείς ασθένειες του ήπατος μπορούν να θεραπευτούν χωρίς χημικές ουσίες, τότε το υποστηρίζω με όλο μου το είναι αυτό. Αλλά ας το θεραπεύσουμε ορθολογικά και όχι πετώντας ότι βρίσκουμε σε αυτό και ελπίζοντας ότι κάτι θα δουλέψει!

Είναι δυνατόν να θεραπευτούν οι ασθένειες του ήπατος χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες;

Ας ρίξουμε μια ματιά στα φαρμακευτικά φυτά που λειτουργούν πραγματικά. Ποια από αυτά είχαν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα με την πάροδο του χρόνου και δεν προκαλούν παρενέργειες; Υπάρχουν βότανα που λειτουργούν γρήγορα και δουλεύουν στο ήπαρ, βοηθώντας στη θεραπεία της ασθένειας.

Από τα 5000 φαρμακευτικά φυτά που είναι εγγεγραμένα στο Βρετανικό Ιατρικό Ινστιτούτο, μόνο 7 είναι αποτελεσματικά για τους σκοπούς μας. Τι είδους βότανα είναι αυτά;



1) Η αγκινάρα (Cynara scolymus) μειώνει τα επίπεδα λίπους και χοληστερόλης στο ήπαρ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα αγκινάρας επιδεικνύει σημαντική αντιοξειδωτική δράση, ικανή να προστατεύει τα κύτταρα του ήπατος από βλάβες. Η αγκινάρα χρησιμοποιείται για να διεγείρει τη ροή της χολής από το ήπαρ και αυτό πιστεύεται ότι βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της καούρας και του "hangover" από το αλκοόλ. Η αγκινάρα χρησιμοποιείται επίσης για την υψηλή χοληστερόλη, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS), τα προβλήματα στα νεφρά, την αναιμία, την κατακράτηση υγρών (οίδημα), την αρθρίτιδα, τις μολύνσεις της ουροδόχου κύστης και τα ηπατικά προβλήματα .

2) Η ρίζα πικραλίδας προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και τη πιθανή τοξικότητα στο ήπαρ. Η προεπεξεργασία με εκχύλισμα πικραλίδας μείωσε σημαντικά το οξειδωτικό στρες και την πρόληψη της βλάβης των κυττάρων, οδηγώντας τελικά στη βελτίωση των συνθηκών του ήπατος λόγω τοξικότητας. Εκτός από την ευεργετική αντιοξειδωτική δράση της, η ρίζα πικραλίδας παρέχει λειτουργική υποστήριξη στο ήπαρ και έχει ένα πολλά υποσχόμενο ρόλο που αξίζει να εξεταστεί για την ανάσχεση του οξειδωτικού στρες και της ηπατικής βλάβης σε ορισμένες περιπτώσεις.

3) Η σιλυμαρίνη ασκεί μία αντιοξειδωτική δράση σταθεροποίησης της μεμβράνης και προάγει την αναγέννηση των ηπατοκυττάρων. Επιπλέον, μειώνει την φλεγμονώδη αντίδραση και αναστέλλει την ινογένεση στο ήπαρ. Αυτά τα αποτελέσματα έχουν συσταθεί με πειραματικές και κλινικές δοκιμές. Σε χρόνιες παθήσεις του ήπατος που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες (αλκοολούχες και μη αλκοολούχες λιπώδεις ασθένειες του ήπατος, ναρκωτικά και χημικά επαγόμενη ηπατική τοξικότητα), τα αντιοξειδωτικά φάρμακα όπως η σιλυμαρίνη μπορεί να έχουν ευεργετικό αποτέλεσμα.

4) Η πηκτίνη βοηθά στην αποκατάσταση του ήπατος σε οξείες και χρόνιες διεργασίες, στην ομαλοποίηση του μεταβολισμού της χοληστερόλης και την αποκατάσταση της δύναμη για να βοηθήσει το σώμα που το έχει ανάγκη.

5) Το helychrisum arenarium είναι γνωστό ότι είναι ένα αντισπασμωδικό και αντι-φλεγμονώδες καθαριστικό του αίματος που έχει χρησιμοποιηθεί ως αποτοξινωτικό διεγερτικό του ήπατος για αιώνες. Χρησιμοποιείται συχνά στη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία των ασθενειών του ήπατος ώστε να βοηθήσει το σώμα να αποτοξινωθεί από τις τοξίνες, τα βαρέα μέταλλα, τα βακτήρια και την ατμοσφαιρική ρύπανση.



Μόνο με το συνδυασμό αυτών των θεραπευτικών συστατικών είναι πιθανό να θεραπευτεί το συκώτι. Οποιαδήποτε θεραπεία θα πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με ένα αυστηρό σύστημα. Θα πρέπει να παίρνετε μόνο ένα κουτάλι την ημέρα και όχι περισσότερο, δεν έχει σημασία πόσο πολύ θέλετε να πάρετε πίσω την υγεία σας.

Θεωρητικά, μπορείτε να βρείτε όλα τα βότανα σε φαρμακεία ή στον κήπο, αλλά δεν είναι όλα τους είναι εύκολα διαθέσιμα. Τα φαρμακευτικά βότανα είναι συχνά κακής ποιότητας.

Προσωπικά, ξέρω μία θεραπεία που περιέχει όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα εκχυλίσματα. Είναι ένα σπιτικό φάρμακο που ονομάζεται "Herparen"και είναι διαθέσιμο σε καλή τιμή. Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα εκεί έξω, αλλά δεν είναι φυσικά. Περιέχουν χημικές προσμίξεις, τις οποίες εγώ δεν θα συνιστούσα σε ασθενείς.

Αλλά είναι αυτονόητο ότι η υγεία σας δεν εξαρτάται από ένα μόνο φάρμακο! Πρέπει να αλλάξετε τη σχέση σας με το σώμα σας και την υγεία σας. Οι συνάδελφοί μου έχουν γράψει πολλά γι 'αυτό. Πώς να τρώτε σωστά, να κάνετε γυμναστική, κ.λπ. Μπορείτε να διαβάσετε άλλα άρθρα σχετικά με το θέμα του υγιούς ήπατος. Εγώ έχω ήδη κάνει τη δουλειά μου, που είναι να σας προειδοποιήσω. Δεν μπορείτε να πάρετε ένα οποιοδήποτε βότανο νομίζοντας ότι δεν πρόκειται να σας κάνει χειρότερα. Θα σας κάνει! Επιλέξετε μόνο καλής ποιότητας προϊόντα και προσέχετε καλά τις φθηνές απομιμήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: