Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Σοβαρό επεισόδιο: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε πλοίο του Λιμενικού στα Ιμια



Ως πολύ σοβαρό αξιολογούν διπλωμάτες το επεισόδιο που έγινε τα μεσάνυχτα όταν σκάφος του Λιμενικού Σώματος εμβολίστηκε από τουρκική ακταιωρό, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Η τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος 090, προκαλώντας υλικές ζημιές και χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Το σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.

Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων είναι φανερό ότι οι Τούρκοι κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες. Η επικίνδυνη ισορροπία είναι επακόλουθο των πρόσφατων δηλώσεων του Τούρκου αρχηγού του στρατού ο οποίος είπε ότι μπορούν οι τουρκικές δυνάμεις να έχουν μέτωπο και με τους Κούρδους και στο Αιγαίο.
Να θυμίσουμε ότι και ο επικεφαλής των συμβούλων του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ δήλωσε ότι θα σπάσει τα πόδια όποιων αποπειραθούν να ανέβουν στα Ίμια -δήλωση που είχε γίνει αμέσως μετά την απόδοση τιμών για την επέτειο των Ιμίων από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο.
Τις προηγούμενες ημέρες έγινε σωρεία παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, ωστόσο, η πρόκληση ζημιών σε σκάφος του Λιμενικού είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, ειδικά αν επιβεβαιωθεί ότι το ελληνικό σκάφος ήταν ακινητοποιημένο και το τουρκικό έπεσε ηθελημένα πάνω του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες υπήρξε αντίστοιχο επεισόδιο με τουρκικό σκάφος και ελληνική φρεγάτα, όπου κατά τη διάρκεια ελιγμών «ακούμπησε» το ένα το άλλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: