Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ο βομβιστής του Μανχάταν είναι 27 ετών - Στη δημοσιότητα το όνομα και οι φωτογραφίες του

 Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη ήταν «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου. 
Την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας 27 ετών, ο Ακάγεντ Ούλαχ, ο οποίος έφερε πάνω στο σώμα του «έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέιμς Ο'Νιλ. 
 Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα», πρόσθεσε ο Ο'Νιλ. Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματίες είναι τέσσερις. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει καταγωγή από το Μπανγκλαντές. 
 Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανόν μία αυτοσχέδια βόμβα σε σωλήνα (pipe bomb) εξερράγη σε έναν υπόγειο διάδρομο. «Υπήρχε συνωστισμός στις σκάλες για να βγούμε έξω», είπε ο Ντιέγκο Φερνάντεζ, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο. «Όλοι ήταν φοβισμένοι, έτρεχαν και φώναζαν». 
 Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 07:30 (15:30 ώρα Ελλάδας), λιγότερες από έξι εβδομάδες μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που προκάλεσε οκτώ θανάτους και 12 τραυματίες στο νότιο Μανχάταν, στην πρώτη φονική επίθεση στη Νέα Υόρκη μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. 
Ο ύποπτος συνελήφθη αμέσως. Επρόκειτο για έναν Ουζμπέκο ο οποίος είπε ότι είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: