Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Σοκολατένια φρούτα και φλούδες πορτοκάλι


"


Σοκολατοφρουτένιες λαχταριστές μπουκιές!…

Το άρωμα, η γεύση των φρούτων και τα ζουμερά μπαστουνάκια πορτοκαλιού μέσα στη σοκολάτα μας απογειώνουν με τη νοστιμιά τους…

Ένα ακόμα κέρασμα για τις γιορτινές μέρες και όχι μόνο…
"

Υλικά

διάφορα αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, βερίκοκα, χουρμάδες, σύκα κ.α.
διάφορα φρέσκα φρούτα (φράουλες, μπανάνες κ.α.)
φλούδες από 2 – 3 πορτοκάλια ή άλλα αγαπημένα μας εσπεριδοειδή, βιολογικά (ακέρωτα), πολύ καλά πλυμένα
2.φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό
500 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
200 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα (ίσως περισσότερη ή λιγότερη ανάλογα με την ποσότητα των φρούτων)



Εκτέλεση

Κόβουμε τις φλούδες σε μπαστουνάκια αφού αφαιρέσουμε την άσπρη σάρκα από την εσωτερική τους πλευρά.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε, ξεπλένουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το νερό και τη ζάχαρη. Βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά, προσθέτουμε τις φλούδες και βράζουμε άλλα 15 – 18 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.


Στραγγίζουμε τις φλούδες και τις απλώνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν. Προσοχή κάτω από τη σχάρα πρέπει να στρώσουμε αλουμινόχαρτο ή χαρτί γιατί θα στάζουν σιρόπια και διαφορετικά θα λερώσουμε το πάγκο της κουζίνας ή το τραπέζι, όπου θα έχουμε τοποθετήσει τη σχάρα.


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν –μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία. Κρατάμε τις φλούδες από τη μια άκρη και τις βουτάμε μέσα στην σοκολάτα, μετά τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο δίσκο ή ταψί, όπου έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, για να στεγνώσουν.


Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε και με τα αποξηραμένα φρούτα βουτώντας τα στην κουβερτούρα ή στη λευκή σοκολάτα. Επιλέγουμε του σκουρόχρωμα φρούτα να τα επικαλύψουμε με τη λευκή σοκολάτα και τα ανοιχτόχρωμα με την κουβερτούρα. Επίσης μπορούμε να κάνουμε σοκολατένια φρέσκα φρούτα και διάφορα γλυκά του κουταλιού αφού πρώτα τα στραγγίσουμε καλά από το σιρόπι τους.


Αν θέλουμε γρήγορο στέγνωμα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Αφού παγώσει η σοκολάτα είναι έτοιμα να ξεκολλήσουν με προσοχή από το αλουμινόχαρτο ή τη λαδόκολλα. Διατηρούνται για αρκετές μέρες στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: