Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Χταπόδι με κριθαράκι

Υλικά

1 κιλό χταπόδι
500γρ. κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 ξυλαράκι κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι
1 πρέζα μπούκοβο
4 ντομάτες μέτριες ώριμες
ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι (αν χρειαστεί)

Εκτέλεση
Αχνίζουμε το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του και να μαλακώσει. Το κόβουμε, το σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Σοτάρουμε κρεμμύδι και πράσο στο λάδι για 2 λεπτά και προσθέτουμε το χταπόδι
και τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ζουμί, τις ντομάτες, τη ζάχαρη τον πελτέ και 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζει για 15 λεπτά. Μόλις βράσει το χταπόδι , το βγάζουμε και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό. Μόλις βράσει το νερό, βάζουμε το κριθαράκι. Όταν μελώσει, ξαναβάζουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: