Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Σαλατούρι

Υλικα

1 κιλο καλκανι η σαλαχι
1 κρεμμυδι ολοκληρο
1 δαφνοφυλλο
1 κουτ. γλυκου ελαιολαδο
 για τη σαλτσα
1/2 φλιτζανι ελαιολαδο
1/2 φλιτζανι χυμο λεμονιου
1 κουτ σουπας μουσταρδα, αλατι. πιπερι, φρεσκοτριμμενο
1/2 κρεμμυδι ψιλοκομμενο για το γαρνιρισμα
3 κουτ σουπας μαιντανο ψιλοκομμενο για γαρνιρισμα

Εκτελεση
Ζεματιζουμε το ψαρι σε καυτο νερο για 3 λεπτα. Αφαιρουμε την πετσα του και το μεταφερουμε σε αλλη κατσαρολα μαζι με το κρεμμυδι, το δαφνοφυλλο και το ελαιολαδο και καλυπτουμε με νερο. Βραζουμε για 10 λεπτα, και σουρωνουμε το ψαρι και αφηνουμε να κρυωσει. Διαχωριζουμε με πιρουνι το ψαχνο απο  τα κοκκαλα.  Χτυπαμε τα υλικα της σαλτσας, περιχυνουμε το ψαρι και γαρνιρουμε με το κρεμμυδι και τον μαιντανο.










Δεν υπάρχουν σχόλια: