Υλικα
500γρ. φάβα
2 κρεμμυδια μετρια
1 φλιτζανι μυζηθρα ξερη τριμμενη
1/2 φλιτζανι δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο
2 αβγα ελαφρως χτυπημενα
1/2 φλιτζανι φρυγανια τριμμενη
αλευρι και λαδι για το τηγανισμα
Εκτέλεση
ετοιμάζουμε την φαβα,αφηνοντας τη να σιγοβρασει, με το ενα κρεμμυδι κομμενο στη μεση ανακατευοντας συχνα. οταν μαλακωσει καλα και γινει σχετικα σφιχτη στην υφη, προσσθετουμε αλατι και την αφηνουμε να κρυωσει τελειως. Βαζουμε σε μπολ το αλλο κρεμμυδι τριμενο,μυζηθρα,τον δυοσμο, τα αβγα, αλατι, μπολικο πιπερι και μια κουταλαι της σουπας φρυγανια. Προσθετουμε φρυγανια για να σφιξει το μειγμα. Πλαθουμε κεφτεδες, ελαφρως πλακουτσωτους.
Ζεσταινουμε σε αντικολλητικο τηγανι αρκετο λαδι και τους τηγανιζουμε αλευρωμενους, μεχρι να ροδισουν και απο τις δυο πλευρες. Τους στραγγιζουμε σε απορροφητικο χαρτι.
500γρ. φάβα
2 κρεμμυδια μετρια
1 φλιτζανι μυζηθρα ξερη τριμμενη
1/2 φλιτζανι δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο
2 αβγα ελαφρως χτυπημενα
1/2 φλιτζανι φρυγανια τριμμενη
αλευρι και λαδι για το τηγανισμα
Εκτέλεση
ετοιμάζουμε την φαβα,αφηνοντας τη να σιγοβρασει, με το ενα κρεμμυδι κομμενο στη μεση ανακατευοντας συχνα. οταν μαλακωσει καλα και γινει σχετικα σφιχτη στην υφη, προσσθετουμε αλατι και την αφηνουμε να κρυωσει τελειως. Βαζουμε σε μπολ το αλλο κρεμμυδι τριμενο,μυζηθρα,τον δυοσμο, τα αβγα, αλατι, μπολικο πιπερι και μια κουταλαι της σουπας φρυγανια. Προσθετουμε φρυγανια για να σφιξει το μειγμα. Πλαθουμε κεφτεδες, ελαφρως πλακουτσωτους.
Ζεσταινουμε σε αντικολλητικο τηγανι αρκετο λαδι και τους τηγανιζουμε αλευρωμενους, μεχρι να ροδισουν και απο τις δυο πλευρες. Τους στραγγιζουμε σε απορροφητικο χαρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου