Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Η αιματοβαμμένη ιστορία της Ευρώπης

Ένα από τα αγαπημένα μου μαθήματα στο σχολείο ήταν η ιστορία, αν ανατρέξει κάνεις στην ιστορία θα δει πολλά παραδείγματα μισαλλοδοξίας και φανατισμού. 1ο παράδειγμα:Οι Σταυροφορίες, οι οποίες γίνανε με την συγκατάθεση του Βατικανού για να πραγματωθεί η πρόσβαση στους Άγιους Τόπους, συγκεκριμένα ο Πάπας Ουρβανός ο Β διακήρυξε την 1η Σταυροφορία το 1905, όπου τυράννησε τον κόσμο για περίπου δυο αιώνες. Στην ίδια πάνω κάτω περίοδο είχαμε και τον ιερό πόλεμο των Οθωμανών όπου σήμαινε και επισήμως το τέλος της βυζαντινής αυτοκρατορίας, ουσιαστικά το τέλος της αυτοκρατορίας ήρθε επί της ουσίας το 1204 από τους σταυροφορους αργότερα έρχεται η Αριοσοφία ή αλλιώς η ανωτερότητα της Αρίας φυλής.Η ρατσιστική αποκρυφιστική διδασκαλία της αριοσοφίας βρίσκει τη βάση της στην ευρύτερη θεοσοφία. Αναπτύχθηκε από τον Γκουίντο φον Λιστ στις αρχές του 20ού αιώνα, ο οποίος χρησιμοποίησε τη θεοσοφική θρησκευτική θεωρία παρερμηνεύοντάς την, ώστε να βρει ιδεολογική βάση για τα εθνοφυλετικά και συντηρητικά πιστεύω του. Αργότερα ο Γιέργκ Λαντζ φον Λίμπενφελς συνέχισε την εξέλιξη της αριοσοφικής διδασκαλίας (θεοζωολογία). Οι αριοσοφιστικές ιδέες βρήκαν εκ νέου οπαδούς μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε διάφορους νεογερμανικούς, δεξιούς συνδέσμους όπως π.χ. στο τάγμα Armanenorden, το οποίο ίδρυσε ο Αδόλφος Σλάιπφερ το 1976, ή στο Artgemeinschaft όπου προεδρεύει σήμερα ο Γιούργκεν Ρίγκερ. Στο πλαίσιο της αριοσοφίας συνθέτονται οι ρατσιστικές θεωρίες του Αρθούρου ντε Γκομπινώ (κοινωνικός δαρβινισμός) με την αποκρυφιστική μελέτη των ρούνων και τη θεοσοφική πολιτιστική θεωρία της Έλενας Μπλαβάτσκυ. Το κεντρικό αξίωμα είναι η ύπαρξη της άριας φυλής, ένα είδος τέλειας φυλής θεανθρώπων, στην Ευρώπη του απώτερου παρελθόντος, η οποία ήταν η περισσότερο εξελιγμένη από όλες. Με το αξίωμα αυτό, οι αριοσοφιστές δικαιολογούν την υποτιθέμενη ανωτερότητα των απογόνων της άριας φυλής σε σχέση με άλλους λαούς. Ως απόγονοι των αρίων υπολογίζονται τα ευρωπαϊκά φύλα και μεταξύ αυτών κυρίως οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και οι Γερμανοί.
Επομένως η κάθε γενετική ανάμιξη με ξένα φύλα σημαίνει την εξασθένιση της «ηρωικής άριας φυλής» και πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ο φον Λιστ πρότεινε την ανάλογη καλλιέργεια «αριοποίησης» και τη στείρωση των κατωτέρων φυλών. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί μια θεμελιώδης αντίθεση μεταξύ αριοσοφίας και της θεωρίας του Γκομπινώ, ο οποίος μεν υποστήριζε ότι η άρια φυλή ήταν η ανώτατη φυλή αλλά επίσης υποστήριζε ότι λόγω ανάμιξης με άλλες φυλές ανήκει στο παρελθόν και έχει χαθεί.
Η αριοσοφική θεωρία είναι η ιδεολογική βάση της «φυλετικής υγιεινής», η οποία αποτελούσε βασικό αίτημα των εθνικοσοσιαλιστών. Κι αυτά είναι λίγα απ τα παραδείγματα ιερων πολεμων αν παρολα αυτά οι άνθρωποι συνεχίζουν τα ίδια λάθη δεν υπάρχει ελπίδα.  

Γεώργιος Μπουρνιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: