Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Πραγματική Ιστορία

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί.
Χωρίς να μιλήσει, πήρε από την κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες. Οι μαθητές του κοιτούσαν με απορία. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε: Είναι γεμάτο το βάζο? και οι μαθητές απάντησαν: Ναι είναι.

Αυτός χαμογελαστός και πάλι χωρίς να μιλήσει, πήρε από την κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βοτσαλάκια  και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βοτσαλάκια γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών.  Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε: Είναι γεμάτο το βάζο? και οι μαθητές απάντησαν: Ναι είναι.

Αυτός χαμογελαστός και πάλι χωρίς να μιλήσει, πήρε από την κούτα ένα σακουλάκι με άμμο  και άρχισε να γεμίζει το βάζο.Η άμμος χύθηκε και άρχισε να γεμίζει όλα τα κενά μεταξύ των πετρών και των βότσαλων.  Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε: Είναι γεμάτο το βάζο? και οι μαθητές απάντησαν: Ναι είναι.

Αυτός χαμογελαστός και πάλι χωρίς να μιλήσει, πήρε από την κούτα 2 μπουκάλια μπύρες και άρχισε να τα αδειάζει μέσα στο βάζο. Τα υγρά γέμισαν όλα τα υπόλοιπα κενά του βάζου.  Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε: Είναι γεμάτο το βάζο? Και οι μαθητές γέλασαν αυτή την φορά και απάντησαν: Ναι, είναι γεμάτο.

Τώρα, λέει ο καθηγητής, θεωρείστε ότι το βάζο αντιπροσωπεύει την ζωή σας, οι πέτρες είναι τα πιο σημαντικά στην ζωή σας. Τέτοια είναι η οικογένεια, η υγεία, οι καλοί φίλοι. Οι πέτρες αντιστοιχούν στα πιο σημαντικά, τόσο σημαντικά που ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα λείψουν, η ζωή σας θα εξακολουθεί να είναι γεμάτη.

Τα βοτσαλάκια είναι τα άλλα πράγματα που έρχονται στην ζωή μας όπως οι σπουδές, η εργασία, το σπίτι, το αυτοκίνητο. Αν αυτά τα βάλετε πρώτα στο βάζο, δεν θα υπάρχει χώρος για τις πέτρες, τα σημαντικά της ζωής.

Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα, τα πιο μικρά πράγματα της ζωής. Αν βάλεις πρώτα την άμμο στο βάζο, δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για τα βότσαλα αλλά ούτε και για τις πέτρες.

Το βάζο είναι η ζωή σας. Αν ξοδεύετε χρόνο και δύναμη για μικρά πράγματα, δεν θα βρείτε ποτέ χρόνο για τα πιο σημαντικά.  ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ.

Οι μαθητές είχαν μείνει άφωνοι. Ένας ρώτησε: Η μπύρα τι αντιπροσωπεύει?
Ο καθηγητής γέλασε και απάντησε: Χαίρομαι που ρωτάς, θα σας πω. Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι η ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο στριμωγμένος είσαι γιατί πρέπει να ξέρεις:
ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ 2 ΜΠΥΡΙΤΣΕΣ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: