Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Μήνυση στο Facebook για χρήση βιομετρικών δεδομένων

Το Facebook αντιμετωπίζει την πιθανότητα εμπλοκής σε ποινική διαδικασία για τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπων. 
Ένας άντρας από το Ιλινόις, στράφηκε νομικά εναντίον του Facebook λόγω του ότι χρησιμοποίησε, όπως ισχυρίζεται, το πρόσωπό του χωρίς τη θέλησή του, ενώ τόνισε ότι δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να αποτρέψει το Facebook από το να χρησιμοποιήσει τα βιομετρικά του δεδομένα.
Το Facebook δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τη θέση του, καθώς εκτιμά ότι δεν παραβίασε κανένα νόμο. Το Facebook έχει φέρει τη λειτουργία tag suggestions από το 2010 και προτείνει την αυτόματη τοποθέτηση ονομάτων στις φωτογραφίες όσων περιλαμβάνονται σε αυτή. Υπάρχει η επιλογή της απενεργοποίησης της επιλογής από τους χρήστες, αλλά στην μήνυση προς το Facebook σημειώνεται ότι η επιλογή αυτή δεν είναι αρκετή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρεται και στο Mashable, το Facebook ασχολείται με μία τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, την οποία αναπτύσσει η DeepFace, η οποία υπόσχεται αυξημένες δυνατότητες αναγνώρισης των προσώπων που θα φτάνει στα επίπεδα που έχει το ανθρώπινο μάτι. Αυτή η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δοκιμάζεται, ενώ εκτιμάται ότι με την έλευσή της θα αλλάξει τον τρόπο αλληλεπίδρασης με το κοινωνικό δίκτυο.
Μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με αυτή την δικαστική διαμάχη που θα προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: