Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Πύρινες νύχτες -και πάλι- στα Εξάρχεια

Συνολικά 30 προσαγωγές και 9 συλλήψειςέγιναν στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή των Εξαρχείων, κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την προγραμματισμένη πορεία των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια. Κατά τη διάρκεια της πορείας, έγραψαν συνθήματα σε τοίχους που βρίσκονται γύρω από τη Βουλή.
Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώθηκε η πορεία κατευθύνθηκαν προς την περιοχή τουΠολυτεχνείου, όπου έβαλαν φωτιές σεκάδους απορριμμάτων και εκτόξευσανμολότοφ προς τους αστυνομικούς, που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Δύο αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και σε πεζοδρόμια.
Το χρονικό των επεισοδίων

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια και μόλις έφτασε στο Πολυτεχνείο έβαλε φωτιές σε κάδους στην οδό Στουρνάρη και στην οδό Τοσίτσα.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, ξεκίνησε από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν προς την Ομόνοια.

Εκεί αποσπάστηκε η ομάδα που προχώρησε προς το Πολυτεχνείο, η οποία αφού έσπασε στα Χαυτεία την τζαμαρία ενός αρτοποιείου, ξεκίνησε τα επεισόδια στην οδό Στουρνάρη.

Σύμφωνα με στοιχεία, οι νεαροί έκαψαν τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα, ενώ κλειστή παρέμεινε για αρκετή ώρα η οδός Πατησίων.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρέμειναν σε σχετική απόσταση, χωρίς να υπάρχει άμεση εμπλοκή με τους ταραξίες, ωστόσο έγινε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν κατά τη διάρκεια επιθέσεων που δέχονται με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Τα επεισόδια άρχισαν να εκτονώνονται σταδιακά λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Μ. Τρίτης.

Συνθήματα έξω από τη Βουλή

Νωρίτερα, άγνωστοι που συμμετείχαν στην πορεία, βρέθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο και έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου και γύρω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Μερικά από τα συνθήματα που έγραψαν είναι τα εξής: Να καεί το Κοινοβούλιο, να καεί το κράτος, να μπει μπουρλότο σε όλες τις φυλακές, Πόλεμος στη Δημοκρατία.

Το πρωί της Τετάρτης, συνεργεία του δήμου Αθηναίων επιχειρούσαν να σβήσουν τα συνθήματα.





Αποσύρονται οι κάδοι από το Πολυτεχνείο


Σε σημείο απελπισίας έχουν φτάσει οι δημοτικές αρχές της Αθήνας από τις αλλεπάλληλες καταστροφές γύρω από το Πολυτεχνείο

Υπάρχει δε η σκέψη να αποσυρθούν από την περιοχή οι κάδοι απορριμμάτων, που χρησιμοποιούνται από τους κουκουλοφόρους ως πύρινα οδοφράγματα, από τις οδούς Τοσίτσα, Πατησίων, Μπουμπουλίνας και Στουρνάρη.

Το κόστος για την αναπλήρωση των κατεστραμμένων κάδων από τον δήμο Αθηναίων ανέρχεται -την τελευταία διετία- στα 700.000 ευρώ.




Αντιδράσεις

Το Ποτάμι

"Πάλι τα ίδια. Το κέντρο της πόλης- για μία ακόμη φορά- στην ομηρία λίγων δεκάδων κουκουλοφόρων. Ούτε οι τοίχοι της Βουλής γλύτωσαν από τα συνθήματά τους. Ούτε οι κεντρικοί δρόμοι από φωτιές. Ούτε οι γειτονιές από καταστροφές", σημειώνει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι.
  
Και προσθέτει: 

"Αλλά η  κυβέρνηση παραμένει απαθής και αφήνει "τα παιδιά" να ξεθυμάνουν. Δεν αντιλαμβάνεται ότι η ανοχή έχει ξεπεράσει τα όρια της πρόκλησης. Είναι δε απορίας άξιο γιατί κάποιοι στην κυβέρνηση δε θέλουν να δουν την πραγματικότητα: Ότι δεν έχουμε να κάνουμε  με πολιτικό κίνημα ούτε με πολιτικές ή κοινωνικές ομάδες  αλλά με αγέλες  καταστροφής και βίας. «Η αριστερά του τίποτα» πρέπει επιτέλους να δώσει εξηγήσεις κ. Βούτση και κ. Παρασκευόπουλε- που θα έλεγε και ο κ.Πανούσης. Δυστυχώς, κάποιοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο κόλλησαν παρά τα χρονάκια τους τις παιδικές ασθένειες, που έλεγε κι ο αγαπημένος τους Λένιν".


nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: