Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ερωτήσεις και Απαντήσεις γύρω απο το σεξ Νο 1



Είναι λογικό να έχουμε ερωτικές φαντασιώσεις?


Οι φαντασιώσεις απελευθερώνουν το μυαλό!!! Παράλληλα αποτελούν ένα τρόπο πρόκλησης της σεξουαλικής διέγερσης.  Βοηθούν δηλαδή στο να εκτονώνει και να ελέγχει κανείς την σεξουαλική του ορμή, ιδιαίτερα όταν η ερωτική συνεύρεση είναι πρακτικά αδύνατη. Οι φαντασιώσεις μπορεί να συνεχίζουν και την ώρα της σεξουαλικής επαφής, αν και από ένα σημείο και μετά οι σύντροφοι απορροφούνται στην πραγματικότητα της μεταξύ τους συνεύρεσης. Ορισμένες από τις φαντασιώσεις θα μπορούσαν να γίνουν πράξη, εμπλουτίζοντας και τονώνοντας την ερωτική ζωή του ζευγαριού όταν βέβαια και οι 2 σύντροφοι νοιώθουν άνετα με αυτή την προοπτική.  Από την άλλη μεριά, είναι λογικό ότι πολλές φαντασιώσεις θα παραμείνουν για πάντα εντελώς προσωπικές.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν πόσο σωστό είναι την ώρα της σεξουαλικής πράξης να σκέφτονται ένα άλλο, φανταστικό ή πραγματικό πρόσωπο, που τους διεγείρει. Μερικές φορές οι ερωτικές φαντασιώσεις εκφράζουν την καθήλωση σε μια τραυματική εμπειρία σχετική με την σεξουαλικότητα.



Ποια η συχνότητα των ερωτικών επαφών θεωρείται φυσιολογική?

Το κάθε ζευγάρι έχει την δική του συχνότητα, που από την στιγμή που θεωρείται ικανοποιητική και για τους 2 είναι μέσα στο πλαίσιο του φυσιολογικού. Η ανάγκη για σεξουαλική επαφή διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.


Στα παντρεμένα ζευγάρια μειώνεται η συχνότητα?

Αρκετές φορές στο πλαίσιο του γάμου παρατηρείται μια ύφεση στην συχνότητα των επαφών μεταξύ των συντρόφων. Αυτό δεν είναι παράλογο. Από την στιγμή που 2 άνθρωποι αποφασίζουν να ζήσουν μαζί, η σχέση επιβαρύνεται με τα προβλήματα της επιβίωσης. Δεν πρόκειται πλέον μόνο για 2 ανθρώπους που αγαπιούνται, αλλά για 2 ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον αγώνα της επιβίωσης μαζί, που αναλαμβάνουν υποχρεώσεις, οι οποίες τους δημιουργούν ένταση και στρες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, δεν βοηθούν ιδιαίτερα στην διαμόρφωση μιας ρομαντικής ατμόσφαιρας.

Η αυτοικανοποίηση έχει θέση στο πλαίσιο μιας ερωτικής σχέσης?

Ναι, έχει. Είναι λάθος η άποψη ότι 2 ερωτικοί σύντροφοι δεν θα έπρεπε να έχουν την επιθυμία να αυτοικανοποιηθούν, επειδή έχουν την δυνατότητα της συνουσίας. Ο αυνανισμός μπορεί να αποτελέσει μέρος της ερωτικής πράξης μεταξύ των συντρόφων.

Μπορεί η αυτοικανοποίηση να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα υγείας?


Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αυτοερεθισμός των γεννητικών οργάνων είναι μια συχνή και απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά που εμφανίζεται από την παιδική ηλικία. Καθώς το παιδί μεγαλώνει, αναπτύσσει ενδιαφέρον για τα γεννητικά όργανα των γονέων, καθώς και των άλλων παιδιών. Οι γονείς δεν πρέπει να δημιουργήσουν αισθήματα ενοχής στο παιδί για την συμπεριφορά του. Στην εφηβεία, η συχνότητα της αυτοικανοποίησης αυξάνεται σημαντικά. Ωστόσο και μετά από τις πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες η επιθυμία για αυτοικανοποίηση δεν σταματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: