Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Γιατροσόφια

Χρησιμοποιώντας τη γνώση των γιαγιάδων μας και απλά υλικά που θα να βρούμε στο σπίτι μας,  μπορούμε να δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις σε διάφορα θέματα υγείας.
ΠΕΠΟΝΙ
Για το ηλιακό έγκαυμα
Καήκατε από τον ήλιο και το δέρμα σας είναι ερεθισμένο, σας τραβάει και ετοιμάζεται να σχηματίσει φουσκάλες; Για να ανακουφιστείτε από την ενόχληση, αλλά και για να μην ξεφλουδίσετε, φτιάξτε ένα κατάπλασμα από τη σάρκα ενός πεπονιού. Τοποθετήστε το μέσα σε μια γάζα και βάλτε το πάνω σε ερεθισμένα σημεία. Μόλις το κατάπλασμα ζεσταθεί, ανανεώστε με φρέσκο πεπόνι. Το πεπόνι, επειδή είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, έχει επουλωτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα δροσίζει την περιοχή και γρήγορα θα νιώσετε τη φλόγωση να υποχωρεί.

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ
Για την κακοσμία του στόματος
Αν θέλετε να καταπολεμήσετε την κακοσμία του στόματος, επειδή π.χ. φάγατε κάτι που περιείχε σκόρδο ή καπνίσατε πολύ, η λύση είναι απλή και βρίσκεται στο ψυγείο σας. Βγάλτε δύο κλαδάκια φρέσκο μαϊντανό, πλύνετέ τα καλά και μασήστε τα για λίγη ώρα. Σε λίγο, η ανάσα σας θα είναι και πάλι ευχάριστη και το πρόβλημα  θα έχει εκλείψει.
ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Για τις μυρμηγκιές
Αν και αντιαισθητικές, οι μυρμηγκιές είναι κατά κανόνα ανώδυνα εξογκώματα του δέρματος που οφείλονται στην παρουσία ενός ιού. Για να υποχωρήσουν μπορείτε να δοκιμάσετε την ακόλουθη θεραπεία: Αφαιρέστε ένα κομμάτι από την καρδιά ενός ολόκληρου κρεμμυδιού και γεμίστε με χοντρό αλάτι το λακκάκι που σχηματίσατε. Βάλτε το κρεμμύδι σε ένα μπολ ή  ένα φλιτζάνι και τρίβετε κάθε μέρα τη μυρμηγκιά με το χυμό που θα συγκεντρώνετε κάθε μέρα στο σκεύος. Με τη θεραπεία αυτή έχετε σοβαρές πιθανότητες να <<σβήσει>> η μυρμηγκιά.
ΚΑΡΟΤΟ
Για τη χοληστερίνη
Όλοι  γνωρίζουμε πόσο ευεργετικά είναι τα καρότα  για την υγεία μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα σε β-καροτίνη. Αυτό όμως που πολλοί δεν ξέρουν , είναι ότι τα καρότα, λόγω της πηκτίνης που περιέχουν έχουν ακόμα σημαντικό ευεργετικό αποτέλεσμα: ρίχνουν τη χοληστερίνη. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό <<Lancet>>, όσοι είχαν υπερχοληστεριναιμία και κατανάλωναν 2 μέτρα καρότα (περίπου 200 γρ.) κάθε μέρα, είδαν τη χοληστερίνη τους να πέφτει κατά 10-20% , ενώ όσοι ακολούθησαν την ίδια διατροφική συνήθεια, χωρίς να έχουν πρόβλημα υπερχοληστεριναιμίας, διατήρησαν τη χοληστερίνη τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ
Για τον πονοκέφαλο
Νοιώθετε έξαψη και πονοκέφαλο? Υπάρχει μια απλή λύση με άμεσο αποτέλεσμα. Κάντε για λίγα λεπτά ένα παγωμένο ποδόλουτρο. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας θα προσελκύσει αίμα στα πόδια, ανακουφίζοντας έτσι από το αίσθημα πίεσης και τον πονοκέφαλο.

ΘΥΜΑΡΙ
Για την δυσοσμία των ποδιών
Το ίδρωμα των ποδιών τώρα το καλοκαίρι αυξάνεται με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθα. Ένας εύκολος και φυσικός τρόπος για την αντιμετώπισή του είναι το ποδόλουτρο με βραστό θυμάρι. Βράζουμε δύο κουταλάκια του γλυκού θυμάρι σε μισό λίτρο νερό για δέκα λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά κάνουμε ένα ποδόλουτρο για μισή ώρα.


Διάφορες Συμβουλές

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΒΑΖΑ
·         ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΥΨΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΕΚ. ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΟΥΜΕ.
·         ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΜΙΑ ΜΕΤΑΛΙΚΗ ΣΧΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΥΛΙΞΤΕ ΤΑ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΕΡΕΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΣΟΥΝ.
·         ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΤΕ ΤΟ ΜΑΤΙ.
·         ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ, ΜΕΤΡΗΣΤΕ 5 ΛΕΠΤΑ  ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
·         ΒΓΑΛΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΑΣ.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΛΜΗ

ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ  4 ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ 750 ΓΡ ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΧΛΑΖΕΙ, ΜΕΤΡΑΤΕ 10 ΛΕΠΤΑ. ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΜΗ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΩΜΟ ΦΡΕΣΚΟ ΑΥΓΟ. ΑΝ ΤΟ ΑΥΓΟ ΔΕΝ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΑΛΑΤΙ.

ΤΙ ΛΑΔΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ?

Συνιστούμε το ελαιόλαδο, που λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε μονο ακόρεστα λιπαρά οξέα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία μας, γιατί συμβάλλει στην αύξηση της ‘’καλής ‘’ χοληστερίνης.