Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

ΝΑΙ....ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΟΧΙ!!!

Η δράση αντί της ακινητοποίησης, η ενεργή συμμετοχή αντί της παθητικότητας, η δέσμευση αντί της αδιαφορίας, τα όριά αντί της ενοχής, η έκφραση των ατομικών μας ρόλων και αξιών αντί της υιοθέτησης των ρόλων και των αξιών των άλλων, αποτελούν ενδείξεις της καλής εικόνας του εαυτού μας και προάγουν την λειτουργικότητα των σχέσεων....

Πόσες φορές το ναι που λέτε είναι ένα ναι φυσικό, αβίαστο και αποδεκτό από τις ανάγκες σας? Μήπως λέτε ναι εκεί που θέλετε να πείτε όχι, δεν μπορώ, δεν θέλω καταπιέζοντας την άρνησή σας?
Την επόμενη φορά που θα ζητηθεί κάτι ή που ο άλλος θα προβάλει πάνω σας την ανάγκη του, σκεφτείτε πριν απαντήσετε καταφατικά. Ένα ναι χωρίς σκέψη και όρια μπορεί να οδηγήσει την σχέση σας σε δυσκολότερη φάση από ένα όχι που με επιχειρήματα μπορείτε να στηρίξετε.

Συνήθως οι άνθρωποι που δεν αρνούνται ποτέ και τίποτα από ότι τους ζητιέται τρέφουν συναισθήματα φόβου και ενοχών. Κάτω από αυτόν το φόβο και την ενοχή συσσωρεύεται τις περισσότερες φορές θυμός και θλίψη. Αυτά που  φοβούνται περισσότερο οι άνθρωποι που δεν λένε ποτέ όχι, είναι η δράση, η ανάληψη της ευθύνης του εαυτού τους και η απογοήτευση ή η κριτική που θα δεχτούν από τους άλλους. Πιστεύουν ότι οι άλλοι θα τους κρίνουν αρνητικά, θα τους απορρίψουν ή ακόμα και θα τους τιμωρήσουν αν επιλέξουν κάτι διαφορετικό από αυτό που τους ζητιέται.
Για να πείτε το δικό σας όχι εκεί που κρίνετε ότι σας εκπροσωπεί, χρειάζεται να μην το φιλτράρετε μέσω του φόβου της μοναξιάς, της ενοχής για την απογοήτευση των άλλων, της επανάληψης του γονικού μοντέλου που ήθελε τους γονείς σας καταπιεσμένους από τις ανάγκες των άλλων.

Μπορείτε να αρνηθείτε χωρίς προσβολές και χωρίς να συγκρουστείτε χρησιμοποιώντας το χιούμορ σας, την ευγένειά σας, την ψυχραιμία σας, το θάρρος σας και την ευθύτητα σας Η ανάληψη πρωτοβουλίας και η διεκδίκησή των αναγκών και επιθυμιών σας θα λύσει πολλά προβλήματα επικοινωνίας μέσα στις σχέσεις σας. Κανείς δεν θα λάβει σοβαρά υπόψιν του το όχι σας αν πρώτα εσείς δεν έχετε πειστεί ότι με το να αρνείστε δεν σημαίνει ότι είστε ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Πολλές φορές άρνηση είναι η καλύτερη απάντηση και χρειάζεται να μπορείτε να την εκφράζετε οριοθετώντας τον εαυτό σας.

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ..... ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΑΞΙΑ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: