Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Χιλιάδες κόσμου στην πορεία για την 41η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 4 μ.μ., κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Της πορείας ηγείται, όπως κάθε χρόνο, η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης, την οποία μεταφέρουν μέλη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. 

Η κεφαλή της πορείας έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία λίγο πριν από τις 5 μ.μ. Οι φοιτητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τη σημαία και στη συνέχεια προσπάθησαν να θυροκολλήσουν ψήφισμα στην πρεσβεία, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το επέτρεψαν.

Προς την πρεσβεία κατευθύνεται και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 20 προσαγωγές.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, καθώς και η κάθοδος της Κηφισίας από Κατεχάκη, η Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, η Ακαδημίας, η Πανεπιστημίου, η Ιπποκράτους, η Σταδίου, η Αμαλίας, η Φιλελλήνων, η Πειραιώς από Κολωνού, η Σολωμού και η Χαλκοκονδύλη.

Επίσης, κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι. 

Στις 5 το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί σε τρία σημεία, στη συμβολή Σταδίου και Σανταρόζα, στα Χαυτεία και στη συμβολή Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου. 

Η πλατεία Συντάγματος είναι αποκλεισμένη περιμετρικά από κλούβες της Αστυνομίας.

Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στη σκιά των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από το λοκάουτ που αποφάσισαν οι πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του κέντρου της Αθήνας, καθώς και της βίαιης καταστολής των κινητοποιήσεων των φοιτητών την Πέμπτη.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένταση νωρίς το πρωί της Δευτέρας έξω από το χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, όταν ομάδα αγνώστων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

Στην Αθήνα, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., με 7.000 αστυνομικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται η Νομική Σχολή και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όπως και άλλα ΑΕΙ, καθώς και η πρεσβεία των ΗΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών, η Βουλή κ.α.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: