Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Καγιανάς

Υλικά:

  • 3 ντομάτες ώριμες και ψιλοκομμένες χωρίς την φλούδα και τα σπόρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 8 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι 
Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι  και σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αλατίζουμε, ρίχνουμε την ζάχαρη και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 15  λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε τα αυγά με ξύλινη σπάτουλα και με απαλές κινήσεις ώστε να ενωθούν με την σάλτσα. Ψήνουμε μόνο 5 λεπτά και μόλις το ασπράδι  στερεοποιηθεί, κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: