Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Συνταγές με αυγά

Αβγά γεμιστά
Υλικά:
4 αυγά βρασμένα σφιχτά.
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε κατά μήκος. Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολ. Τους λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα άδεια ασπράδια. Διακοσμούμε με κάπαρι ή λίγο μαϊντανό.


Ομελέτα με κρεμμύδια και ντοματίνια
Υλικά:
6 αυγά
10 ντοματίνια
3 κρεμμύδια
¼ μαϊντανό
100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
100 ml μπύρα
1 σκελίδα σκόρδο
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το λάδι. Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε σκόρδο και σβήνουμε με μπύρα. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε ντοματίνια και φέτα. Σπάμε τα αυγά σε μπολ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις ψηθεί από τη μία μεριά τη γυρίζουμε από την άλλη, την διπλώνουμε και την σερβίρουμε.

Αβγά ποσέ
Υλικά:
1 αυγό φρέσκο βιολογικό κατά προτίμηση
2 κ.γ. λευκό ξύδι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε κρύο νερό στο μισό σκεύος. Προσθέτουμε το ξύδι. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.  Όταν βράσει, χαμηλώνουμε την φωτιά ώστε να σιγοβράζει. Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε κυκλικά τα νερό σχηματίζοντας μια μικρή δίνη και παράλληλα ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα. Έτσι το αυγό μας θα έχει στρογγυλό σχήμα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά αν το θέλουμε μελάτο ή 3-4 λεπτά αν το θέλουμε σφιχτό.





Δεν υπάρχουν σχόλια: