Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τι συμβολίζει το βάρος μας?

Αν σας ενοχλούν τα κιλά σας, ντρέπεστε για την εμφάνισή σας και καταναλώνετε όλη την ενέργειά σας στην απώλεια του βάρους, αναρωτηθείτε αν τα κιλά σας επηρεάζουν την υγεία σας. Αν η φυσική σας κατάσταση είναι καλή και ο οργανισμός σας δεν κινδυνεύει ή το αντίθετο, αλλά εσείς συνεχίζετε να ταλαιπωρήστε με εξαντλητικές δίαιτες ή αντίστοιχα συνεχίζετε να παίρνετε βάρος, τότε ίσως η αυτοπεποίθησή σας και η αυτοεκτίμησή σας δεν έχει «προγραμματιστεί» να σας κάνει να νοιώθετε καλά με τον εαυτό σας.!!!
Αν τα κιλά σας είναι αποτέλεσμα υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού ή ακατάλληλων συνδυασμών φαγητών, ζητήστε την βοήθεια ενός διατροφολόγου. Αν τα κιλά σας είναι αποτέλεσμα  οργανικών προβλημάτων, ζητήστε την βοήθεια από ένα κατάλληλο γιατρό. Αν τρώτε χωρίς να πεινάτε και μετά αμέσως θέλετε να κάνετε εμετό, αν έχετε άγχος, στεναχώρια ή θυμό και ανοίγετε το ψυγείο ή το ντουλάπι με τα γλυκά ή ακόμα και αν καταναλώνετε «κακές» τροφές από συνήθεια και μετά το μετανιώνετε, αν αποφεύγετε να τρώτε, αν όλοι σας λένε πόσο αδύνατος/η είστε κι εσείς νοιώθετε χοντροί, αν σταδιακά χάνετε την αίσθηση της πείνας, τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό….
Στις περιπτώσεις αυτές, αρχικά πρέπει να διερευνήσετε τι μπορεί να σημαίνουν τα κιλά, τι συμβολίζουν, ίσως ακόμα και το τι εξυπηρετούν. ‘Ίσως η άρνηση φαγητού να σχετίζεται περισσότερο με το θυμό ή την θλίψη σας και λιγότερο με την ανάγκη σας να ακολουθήσετε τα πρότυπα της μόδας!! ‘Ίσως η λήψη υπερβολικού φαγητού να σας «βοηθά» να καταπιείτε όσα δεν λέτε…. Ίσως η τροφή να αποτελεί την μοναδική πηγή θρέψης που «αναπληρώνει» την αυτοεκτίμηση, την τρυφερή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τους άλλους ή την χαλάρωση. Μπορεί ακόμα να συμβολίζουν και το βάρος που κουβαλάτε!! Μπορεί να εξυπηρετούν και την αποφυγή δυσκολιών!!!!
Φροντίστε το Σώμα και την Ψυχή που έχετε…
Νοιώστε και Αγαπήστε τις ανάγκες σας….

Μην αντιγράφετε τα «πρότυπα» της μόδας…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: