Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

18χρονος που δεν είχε εισιτήριο πήδηξε από εν κινήσει τρόλεϊ και σκοτώθηκε

Θανάσιμος τραυματισμός νεαρού μετά από έλεγχο εισιτηρίων σε τρόλεϊ στο Περιστέρι. Δεν είχε εισιτήριο, πήδηξε έξω από το εν κινήσει όχημα και σκοτώθηκε (Vids)
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 18χρονος, ο οποίος κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ πήδηξε έξω από αυτό και σκοτώθηκε.
Σύμφωνα με τον Αντέννα, ο νεαρός επέβαινε σε τρόλεϊ με προορισμό το Περιστέρι. Στις 11 περίπου χτες το βράδυ μπήκε ελεγκτής από στάση επί της λεωφορου Παναγή Τσαλδάρη στο Περιστέρι, ο νεαρός δεν είχε εισιτήριο, και σύμφωνα με μαρτυρίες, πάτησε το μπουτόν ασφαλείας και πετάχτηκε έξω από το τρόλεϊ ενώ ήταν εν κινήσει.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κράσπεδο.
O νεαρός χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αγία Όλγα και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του στις 6 το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο νεαρός συνεπλάκη με τον ελεγκτή, καθώς μαρτυρίες αναφέρουν πως τσακώθηκε με τον ελεγκτή και κάτω από ομιχλώδεις συνθήκες ο νεαρός σπρώχτηκε έξω από το μέσο μεταφοράς.
Σύμφωνα πάντως με το πρόεδρο εργαζομένων στα τρόλεϊ ο οποίος μίλησε στο πρωινό του Αντέννα,  ο ελεγκτής μόλις κατάλαβε ότι ο νεαρός δεν είχε εισιτήριο του είπε να περιμένει μέχρι την τελευταία στάση της διαδρομής του λεωφορείου για να του επιβάλει το πρόστιμο.
Ο οδηγός και ο ελεγκτής κρατούνται, ενώ η Αστυνομία εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το περιστατικό.
Στο διαδίκτυο έχει εμφανιστεί το παρακάτω βίντεο με αμοντάριστα πλάνα από τη στιγμή του περιστατικού
Πηγή του παρακάτω βίντεο: eurospy.gr
 news247

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Σέρρες;

Ενώπιον μίας πολύ μεγάλης αρχαιολογικής ανακάλυψης, της μεγαλύτερης όλων των εποχών για την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο της αρχαιολογίας, βρίσκονται οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη Σερρών. Η ανεύρεση ενός τάφου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει η αρχαιολογική σκαπάνη έχει σημάνει συναγερμό και ταυτόχρονα έχει πυροδοτήσει σειρά συζητήσεων για το εάν αυτό που σταδιακά βλέπει το φως της ημέρας δεν είναι ένας τάφος κάποιου σημαίνοντος προσώπου, όπως ας πούμε της Ρωξάνης και του γιού της με το Μ.Αλέξανδρο, αλλά ο τάφος του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου (!).

Οι πληροφορίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές: Ο τάφος έχει περίμετρο 498 μέτρα (!!), σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από τον τάφο του Βασιλιά Φιλίππου στη Βεργίνα, παραπέμποντας σε δημιούργημα που θα κατασκευαζόταν μόνο για έναν Βασιλιά. Εξωτερικά έχει επενδυθεί με μάρμαρο αρίστης ποιότητας, λαξευμένο με τέτοιο τρόπο που ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος, τόσο η αρμονία όσο και η τελειότητα της εργασίας, με δεδομένα μάλιστα τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους εκείνη την εποχή.
Ο τάφος έχει θολωτό – πυραμιδωτό σχήμα, στη δε κορυφή του ήταν τοποθετημένο κατά μία προσέγγιση ο γνωστός σε όλους «Λέων της Αμφίπολης», ο οποίος είχε ανευρεθεί από Έλληνες στρατιώτες το 1912 και οι Άγγλοι (ποιοί άλλοι;) είχαν αποπειραθεί να το μεταφέρουν – κλέβοντάς το – στην Αγγλία το 1916. Άλλωστε το λιοντάρι είναι το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.

Το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει από όλα αυτά είναι το εξής: Το υπουργείο Πολιτισμού, μπροστά σε μία τέτοια ανακάλυψη όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά και χρηματοδοτεί την εξέλιξη των εργασιών με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει ανακαλυφθεί καν η είσοδος για το ταφικό αυτό συγκρότημα! Και να σκεφτεί κανείς ότι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου εάν οι αρχαιολόγοι βρισκόταν μπροστά σε μία τέτοια σημαντική ανακάλυψη οι κυβερνητικοί αρμόδιοι θα έκαναν το παν για να φέρουν στο φως τα όποια ευρήματα, πόσο μάλλον εάν μιλάμε (ενδεχομένως) για το μέρος που έχει ταφεί ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, και όχι (μόνο) η Ρωξάνη όπως πιστευόταν αρχικά…


hellas-now

Έχουμε ραντεβού με την Ιστορία. Ακούει κανείς;

Πέρασα από τον Πέτρο τον μανάβη να πάρω λίγες τομάτες. Τον είδα ιδιαίτερα καταβεβλημένο, σαν να του είχαν ρουφήξει τη ζωή από μέσα του, στο πρόσωπο του ήταν χαραγμένες η πίκρα και η οργή.
“Τι έχεις ρε Πετράν; Τι έγινε ρε;”
Άσε… Το κλείνω το ρημάδι, αυτό ήταν. Αποκρίθηκε τσακισμένος. Αλλά ευθύς αμέσως, σηκώνει οργισμένα το κεφάλι, με κοιτάει κατάματα με μάτια που νομίζω πως ποτέ δεν έχω δει πιο σκοτεινά, και μου λέει: “Ρε Κώστα, άκου τα και εσύ μη τυχόν δε το έχεις καταλάβει ρε φίλε, μη σε πιάσουν κορόιδο. Αυτοί που λες, οι μεγαλοσχήμονες, όταν λένε κάτι είναι σα να μιλάει ο κώλος τους, ακούς ρε Κώστα; Να μην τους δίνεις σημασία.”
Πάει και ο Πέτρος λοιπόν, σκεφτόμουν φεύγοντας έχοντας στο χέρι μου τη σακούλα με τις ντομάτες της ντροπής. Άλλο ένα μικρό μαγαζί από αύριο, θα χάσκει ξεδοντιασμένο στον δρόμο, σαν ένα ακόμα στόμα που ουρλιάζει από ανείπωτο πόνο.
Θέλω να πιστεύω, πως όλοι οι Έλληνες, γνωρίζουμε καλά, έστω και αν δεν το παραδεχόμαστε, πως σε αυτήν την χώρα κυριαρχεί η σαπίλα. Η σαπίλα έχει παρεισφρήσει σε όλες τις εξουσίες και έχει μετατρέψει την κοινωνία σε ένα δύσοσμο βάλτο. Για αυτό άλλωστε, υπάρχει και μια πολύ μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, που όταν τους προτείνεις να αλλάξουμε κάτι, σου απαντάνε μοιρολατρικά “Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα”.
Η σαπίλα έγινε γνωστή το 1989 και από τότε, αυτοί οι ίδιοι μεγαλοσχήμονες, που πολύ σωστά είπε ο Πέτρος ο μανάβης ότι μιλάνε με τους κώλους τους, μας τάξανε πολλές φορές κάθαρση. Η κάθαρση ποτέ δεν ήρθε, ούτε η αναδιοργάνωση του Κράτους, ούτε άπλετο φως ρίχτηκε, και γενικά καμία υπόσχεση δεν τηρήθηκε…
Τώρα, εν έτει 2013, νομίζω όλοι κατανοούμε πως είναι αδύνατον να περιμένεις από διεφθαρμένους, διαπλεκόμενους, εξαρτημένους, ετερόφωτους πολιτικούς να φέρουν οποιανδήποτε Άνοιξη στην Ελλάδα. Κατανοούμε επίσης ότι ούτε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης φαίνεται να ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν, ο κόσμος έχει πελαγώσει. Καθαρή λύση δεν φαίνεται από κανέναν.
Ξέρεις, προσπαθώ να παρακολουθήσω τα υποτιθέμενα φλέγοντα θέματα της πολιτικής  επικαιρότητας και ουσιαστικά γελάω. Όταν η κρατική μηχανή είναι μέσα στη σαπίλα ποιο το νόημα να υπογράφονται νόμοι και να συζητιούνται επί μακρών από συμπολίτευση και αντιπολίτευση;  Αφού λοιπόν η μηχανή είναι χαλασμένη, διαβρωμένη, δεν υπάρχει περίπτωση κανένας νόμος να λειτουργήσει καλά. Δεν είμαι επιστήμονας, αλλά αυτό είναι μια απλή βασική αρχή.
Για να λειτουργήσει το Κράτος καλά, προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η κάθαρση, αν γίνει, τότε και θα μπορούμε να μιλάμε για ελπίδα.
Το 95% της πολιτικής επικαιρότητας λειτουργεί απλά ως παραπέτασμα για να παραπλανά τον πολίτη μακριά από τα πραγματικά προβλήματα. Ηθικοί αυτουργοί σε αυτό είναι οι δημοσιογράφοι, οι πουτάνες του Συστήματος.
Φταίμε και εμείς, ναι, αναμφίβολα, είδα πολλούς γνωστούς και φίλους πρόσφατα, να χάνουν δύο ώρες για να παρακολουθήσουν μια συζήτηση που θέμα είχε κατά πόσο σωστή θα είναι η μείωση του ΦΠΑ…. Συγνώμη, είμαστε άκυροι, τέτοια θέματα θα έπρεπε να εξαντλούνται σε 5 λεπτά.
Και καλά, άντε και φέρανε στο πολιτικό πάνελ αυτή την συζήτηση για το ΦΠΑ, γιατί δεν στάθηκαν στο γεγονός, ότι ζητιανεύαμε την άδεια να το κάνουμε επί έξι μήνες από την Ευρώπη; Θέλω να πω φίλε, ότι για κάτι τόσο απλό, δεν είχαμε καν την εξουσία να το εφαρμόσουμε, δεν είναι γελοίο;
Ας μην μακρηγορήσω άλλο, ας προσπαθήσουμε να μπούμε στο θέμα: Την Σαπίλα του Συστήματος και πως θα μπορούσαμε να γλιτώσουμε από αυτή.
Όταν είναι κάτι σάπιο και σαθρό, το ξηλώνεις από τις ρίζες και το επανασχεδιάζεις εκ του μηδενός. Για να γίνει αυτό στην Ελλάδα χρειάζεται ένα βαθύ σοκ.
Ένα βαθύ σοκ θα μπορούσε να είναι ένας Πόλεμος, αλλά δεν νομίζω κανείς να θέλει μια τέτοια λύση.
Ένα βαθύ σοκ θα μπορούσε να είναι μια πτώχευση, την θέλουμε ή όχι, αν έρθει θα πρέπει να την υποστούμε.
Ένα βαθύ σοκ θα μπορούσε να είναι η μεγάλη άνοδος της ΧΑ, ακόμα και η κατάληψη της εξουσίας από αυτή και τότε φοβάμαι κάτι σαν εμφύλιο.
Ένα βαθύ σοκ θα μπορούσε να είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που ούτε αυτό νομίζω ότι το θέλει κανείς.