Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Το FBI εξουδετέρωσε τους "εγκέφαλους" των Anonymous. Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους


Στα χέρια του FBI, βρίσκονται οι "εγκέφαλοι" των Anonymous, σύμφωνα με τον ειδικός πράκτορας του FBI Austin P. Berglas.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κυβερνοεπιθέσεις των Anonymous έχουν μειωθεί στο ελάχιστο λόγω της σύλληψή τους.
Μιλώντας στην Huffington Post, δήλωσε "Όλα αυτά τα παιδιά που συνελήφθησαν αποδείχθηκε ότι ήταν σημαντικοί παράγοντες στο κίνημα των Anonymous".
Οι συλλήψεις έγιναν χάρη της βοήθειας ενός βασικού πληροφοριοδότη, του Hector Monsegu, γνωστόυ και ως "Sabu", ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI.
"Το κίνημα είναι ακόμα εκεί και ανεβάζει πράγματα στα κοινωνικά δίκτυα ωστόσο δε τους ακούτε τόσο πολύ πια. Δεν κάνουν μεγάλες επιχειρήσεις, ακριβώς επειδή έχουμε στα χέρια μας τους ισχυρότερους "παίκτες" τους", εξηγεί.

Σύμφωνα με την Huffington Post ο "Sabu" έκανε το λάθος να αφήσει εκτεθειμένη τη διεύθυνση IP του. Ένα σφάλμα που επέτρεψε στους ερευνητές να εντοπίσουν τη θέση του σε ένα διαμέρισμα στο Lower East Side του Μανχάταν και τελικά να τον συλλάβουν.
Οι επτά που έχουν συλληφθεί και θεωρούνται "εγκέφαλοι" των Anonymous είναι οι εξής:
Jeremy Hammond
Γνωστός ως "Anarchaos", ομολόγησε την ενοχή του στις 28 Μαΐου για την παραβίαση του νόμου Ηλεκτρονικής Απάτης και κατάχρησης από την πλευρά του στο σπάσιμο του δικτύου της εταιρείας γεωπολιτικής ανάλυσης Stratfor Global Service Intelligence. Παραδέχτηκε ότι συμμετείχε σε χακαρίσματα για λογαριασμό των Anonymous και της υποομάδας τους LulzSec.
 
Hector Xavier Monsegur
Γνωστός ως "Sabu", είναι το πιο μισητό μέλος της Anonymous. Όταν συνελήφθη από το FBI, πρόδωσε τους συναδέλφους του απο την υποομάδα των Anonymus, LulzSec, βοηθώντας το FBI να συγκεντρώσει στοιχεία για να τους συλλάβει. Ο Monsegur αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ποινής φυλάκισης μέχρι και 124 χρόνια.
 
Mercedes Renee Haefer
Γνωστή ως "Νο", είναι μέρος της «Paypal 14», μιας ομάδας χάκερ που συνελήφθη από το FBI το 2011 με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε κυβερνοεπίθεση εναντίον τουPayPal.
Τον περασμένο Μάιο άρχισαν διαπραγματεύσεις για μια διευθέτηση που θα μπορούσε να τους βγάλει από τη φυλακή.
 
Christopher Doyan
Γνωστός στους κύκλους των Anonymοus ως "Commander X" συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον τηςSony, της PayPal, της κυβέρνησης της Τυνησίας και της ιστοσελίδας της κομητείας της Santa Cruz, στην Καλιφόρνια. Συνελήφθη από τις ομοσπονδιακές αρχές το Σεμπτέβριο του 2011 και απειλείται με ποινή φυλάκισης 15 ετών, ωστόσο φυγοδίκησε και κατέφυγε στον Καναδά.
 
Barrett Brown
Είναι δημοσιογράφος. Δεν προσπάθησε ποτέ να παραμείνει ανώνυμος. Ο αυτοαποκαλούμενος "εκπρόσωπος" των χάκερ ακτιβιστών συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 και κατηγορείται για διαδικτυακή απειλή, αντίποινα εναντίον ενός ομοσπονδιακού αξιωματικού και συνωμοσία για τη δημοσίευση προσωπικών στοιχείων ενός υπαλλήλου της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
 
Dmitriy Guzner
Γνωστός με το ψευδώνυμο "Aendy" συνελήφθη από το FBI to 2008 όταν προσπάθησε να επιτεθεί ηλεκτρονικά στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας και ήταν ο πρώτος χάκερ που συνελήφθη και είχε άμεση σχέση με τους Anonymous.
 
Slim Amamou
Το Γενάρη του 2011 ξεκίνησε την "Operation: Tunisia," για να βοηθήσει τους επαναστάτες της Τυνησίας. Είναι γνωστός με το όνομα "slim404," ενώ συνελήφθη από την κυβέρνηση της Τυνησίας.
Φυλακίστηκε για επτά ημέρες από το καθεστώς ωστόσο μετά την ανατροπή του έγινε υπουργός αθλητισμού και νεολαίας της χώρας.
Πηγή: Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια: