Από τις τέσσερις μητέρες για ριάλιτι σόου του MTV "Teen μαμά 2," τρεις έχουνπάρει έγκυος για δεύτερη φορά από το σόου πρώτη προβολή. Αν εγκυμοσύνες επανάληψη τους μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο , μια νέα έκθεση από τα Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών και την Πρόληψη δείχνει ότι οι μητέρες έφηβος με πολλαπλές παιδιά δεν είναι ότι ασυνήθιστο . Σχεδόν το ένα πέμπτο των εφήβων μητέρες γεννά ένα δεύτερο παιδί από τη στιγμή που τη σειρά 20.
Από τους 365.000 κορίτσια, ηλικίας 15-19, που γέννησε το 2010, σχεδόν το 20 τοις εκατό είχε ήδη τουλάχιστον ένα παιδί. Από αυτό το 20 τοις εκατό, τα περισσότερα κορίτσια (86 τοις εκατό) είχαν παράδοση το δεύτερο παιδί τους, ενώ το 13 τοις εκατό εξέφρασε την ικανοποίησή του τρίτου τους.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νεαρές γυναίκες χρησιμοποιούν έλεγχο των γεννήσεων - 91 τοις εκατό των σεξουαλικά ενεργών εφήβων μητέρων που χρησιμοποιούνται. Ωστόσο, μόνο το 22 τοις εκατό χρησιμοποιείται για τα πιο αποτελεσματικά είδη συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών εμφυτευμάτων και ενδομήτρια σπειράματα. Οι μέθοδοι, όπως το χάπι και τα προφυλακτικά θεωρούνται λιγότερο αποτελεσματική (το παρακάτω διάγραμμα δείχνει ποια γέννηση μεθόδους ελέγχου ήταν πιο πιθανό να μειώσει τον κίνδυνο της εγκυμοσύνης).
"Αυτό που μας λέει είναι σχεδόν όλα έφηβος μητέρες θέλουν να αποφύγουν την εγκυμοσύνη και τη λήψη μέτρων για να αποφευχθεί η εγκυμοσύνη επανάληψη. Αλλά η πρόκληση είναι μόνο ένας στους πέντε χρησιμοποιούν τα πιο αποτελεσματικά μέσα για να κάνει ότι," CDC Διευθυντής Τομ Frieden είπε USA Today .
Το CDC συνιστά τρόπους η κυβέρνηση, οι γονείς, οι επαγγελματίες υγείας και οι έφηβοι μπορούν να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες επανάληψη .Στην έκθεσή τους δηλώνει ότι οι γονείς πρέπει να μιλήσετε με τους εφήβουςσχετικά με την αποφυγή της εγκυμοσύνης, ελέγξτε με τους ασφαλιστές για την κάλυψη και τον έλεγχο των γεννήσεων και να συζητήσουν αποτελεσματικά προγράμματα με ηγέτες της κοινότητας.http://www.huffingtonpost.com/