Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ενδεχόμενη κάθοδος της Χ.Α. στις φοιτητικές εκλογές

ία μέρα μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά με επίθεση «αντιεξουσιαστών» σε εκδήλωση της ΔΑΠ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για κάθοδο παράταξης της Χρυσής Αυγής στις φοιτητικές εκλογές. Θορυβημένες εμφανίζονται οι αριστερές παρατάξεις από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και οι δεξιές, που θα χάσουν ψήφους, ενώ προβληματίζει η χρονική στιγμή που επέλεξε να βγει στο φοιτητικό προσκήνιο η παράταξη που θέλει να «ξεβρωμίσει ο τόπος».
Πανεπιστήμιο Πειραιά Πανεπιστήμιο Πειραιά Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ομάδα περίπου 40 ατόμων με λοστούς, πτυσσόμενα κλομπ, ξύλινα ρόπαλα και μαύρες σημαίες, εισέβαλαν την Τετάρτη στο χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιά, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές και τον τραυματισμό δύο φοιτητών 19 και 21 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.
Την Πέμπτη, επτά συλληφθέντες για τα επεισόδια, που εντοπίστηκαν κατά τη διαφυγή τους με ΙΧ από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και αναγνωρίστηκαν από μάρτυρες φοιτητές, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
«Έξι μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές, τέτοιες ενέργειες δείχνουν ποιοι θέλουν ισχυρό φοιτητικό κίνημα και ποιοι είναι εναντίον της δημοκρατίας και υπέρ της τρομοκρατίας. Οι προτάσεις και οι ιδέες μας είναι πρωτοποριακές και ρεαλιστικές γι'αυτό άλλωστε αντιμετωπίστηκαν με βία» πλειοδοτεί η ανακοίνωση της ΔΑΠ σχετικά με το περιστατικό.

«Από εδώ και μπρος, θα είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση ενάντια στη δημοκρατία, στον απλό φοιτητή, στην περιουσία του Πανεπιστημίου μας και στην εύρυθμη λειτουργία του» καταλήγει η ανακοίνωση, που κάνει λόγο και για κλοπή μεγάλης αξίας ηλεκτρονικών αντικειμένων «όπως οθόνες υπολογιστών, λάπτοπ, κονσόλες και μίχτες».
«Είναι καιρός η εφαρμογή του νόμου να γίνει με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο» δήλωσε αναφερόμενος στα επεισόδια ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ Κώστας Κατσαφάδος.
Διόλου τυχαία η αντίδραση του βουλευτή, σύμφωνα με την ΚΝΕ, καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης του Πανεπιστημίου Πειραιά της Οργάνωσης ΑΕΙ της ΚΝΕ, τέτοιες ενέργειες «σιγοντάρουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιαχτεί πανεπιστημιακή αστυνομία, που αποτελεί πρόταση και της ΔΑΠ».
Η ανακοίνωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες «αξιοποιούνται στην προσπάθεια για πλήρη κατάργηση του ασύλου. Για να έχει το ελεύθερο η αστυνομία να "μπουκάρει" ανά πάσα στιγμή στα πανεπιστήμια ενάντια στον πραγματικό «εχθρό», που δεν είναι οι εγκληματικές ενέργειες όπως υποκριτικά λέει η κυβέρνηση, αλλά οι αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων».
«Όλα αυτά τα άθλια γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα που έχουν ανάγκη οι φοιτητές, με την πολιτική αντιπαράθεση που είναι λογικό να υπάρχει μέσα στο κίνημα. Συκοφαντούν το κίνημα και τους αγώνες, αφού συμβάλλουν στο να ταυτίζεται η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τις παρατάξεις της στις σχολές, όπως τη ΔΑΠ, με τον τραμπουκισμό. Συμβάλλουν στην τρομοκράτηση των φοιτητών και στην καλλιέργεια συντηρητικών αντανακλαστικών» τονίζεται στην ανακοίνωση, που κάνει λόγο για «βεντέτα» αντιεξουσιαστών-ΔΑΠ καθώς αναφέρει ότι αφορμή για το περιστατικό «στάθηκε το ότι πριν δυο μέρες μέλη της ΔΑΠ προπηλάκισαν άτομο από αυτόν τον χώρο γιατί τους πέταξε έναν καφέ».
Μέσα σ' όλα αυτά, τέσσερις μέρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές και ενώ γενικά, παρά τη μεγάλη αντιπαράθεση για το σχέδιο «Αθηνά», το κλίμα στις σχολές -με την εξαίρεση των επεισοδίων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά- χαρακτηρίζεται υποτονικό, δημοσίευμα της Καθημερινής αναγγέλει την κάθοδο της Χρυσής Αυγής στις φοιτητικές εκλογές, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.
Δεδομένου ότι οι αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος δίνουν ισχυρό έρεισμα της Χρυσής Αυγής στη νεολαία και ότι το κόμμα έχει εκφράσει την επιθυμία του να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, το ενδεχόμενο καθόδου στις εκλογές είναι πολύ πιθανό να ευσταθεί, πράγμα που οι αριστερές παρατάξεις απεύχονται για ιδεολογικούς λόγους και οι δεξιές για ψηφοθηρικούς, αφού το πιθανότερο είναι να χάσουν δικές τους ψήφους. Μένει να φανεί με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν τα φοιτητικά αντανακλαστικά.
Γ.Μ.

enet 

Δεν υπάρχουν σχόλια: