Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την εμπορία ανθρώπων για να σταματήσει η σεξουαλική σκλαβιά των γυναικών και των κοριτσιών.


Όταν ήταν νέος, μόλις 2 ετών και μόλις και μετά βίας σε θέση να περπατήσει, Joy Ngozi Ezeilo ήταν στο τρέξιμο. Το 1968 ένας εμφύλιος πόλεμος είχε βυθιστεί στο χάος Νιγηρία. Δεν έχει καμία μνήμη από τώρα αυτές τις μέρες, αλλά οι γονείς της της είπε ότι ήξερε τους ήχους των εισερχόμενων κοχύλια και βόμβες και θα ουρλιάζουν αμέσως μόλις τους ακούσει.
Σήμερα Ezeilo είναι μία από τις πιο ισχυρές υποστηρικτές της χώρας της για τα δικαιώματα των γυναικών. Στα 47, αυτή είναι η μητέρα των τριών παιδιών η ίδια, μια γυναίκα με μια μεγάλη, μεταδοτική γέλιο, αλλά υπάρχει χρόνος για ανοησίες: κοιτάζει τα προβλήματα και οι άνθρωποι που δημιουργούν τους-ευθεία. Ως ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την εμπορία ανθρώπων, με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες και τα παιδιά, έχει παγκόσμια εμβέλεια για την καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας. Είναι επίσης ένας διακεκριμένος ακαδημαϊκός. Αλλά από πρώτο χέρι την εμπειρία της με υποφέρουν είναι αυτά που δίνουν τέτοιες εντυπωσιακό το πάθος της. 
Το σημείο καμπής, λέει, ήρθε όταν ήταν μόλις 15 και μια πρώιμη μαθητή σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πολύ για το φύλο της. Τότε ο πατέρας της, ένας δημόσιος υπάλληλος, πέθανε ξαφνικά. Όταν η οικογένεια πήγε στο χωριό των προγόνων τους για την ταφή, Ezeilo αισθάνθηκε τη ζωή της γυρίσει ανάποδα. "Αυτός ήταν που έμαθα ό, τι οι γυναίκες έπρεπε να περάσει ως γυναίκες», λέει. "Αυτή ήταν η πρώτη μου αναγνώριση ότι, καλά, θα είναι διαφορετικά."
Στην ανατολική Νιγηρία, το τελετουργικό πένθος που επιβλήθηκε στις χήρες είναι σκληρή. Η γυναίκα θεωρείται κατά κάποιο τρόπο ένοχος του θανάτου του συζύγου της. Πολλοί αναγκάζονται να πίνουν το νερό που χρησιμοποιείται για να κάνουν μπάνιο το πτώμα. Τους συγγενείς του συζύγου κρίνουν κραυγές τους της θλίψης, η εύρεση σφαλμάτων. Οι ταπεινώσεις είναι πολλές, μικροπρεπείς, και επώδυνη, και πολύ συχνά η κληρονομιά που θα έπρεπε να είναι δικαίωμα χηρείας λαμβάνεται από αυτήν.
"Έβλεπα τη μητέρα μου που αναγκάστηκε να φωνάξει," Ezeilo θυμάται. "Λένε,« Εντάξει, θέλετε να κλαίνε σαν αυτό για να δείξει πραγματικά ότι είστε πένθος, και κάθεστε εδώ? Δεν μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε τρόφιμα? Δεν μπορείτε ντους? Μαλλιά σας πρέπει να ξυρίζεται. »Ezeilo, το παλαιότερο έξι παιδιά, μετέφερε βρέφος αδελφό της το μωρό στην αγκαλιά της και ψάχνει για, τον αποτροπιασμό του για όλα αυτά που έγιναν στη μητέρα της: "Ήμουν, όπως, γιατί να το κάνουμε αυτό; Και έτσι, από εκεί και μετά είπα μαμά μου, εγώ είμαι πρόκειται να είναι ένας δικηγόρος, γιατί θέλω να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών ... Και έγινα ένα. "
«Η σύγχρονη σκλαβιά» θα έπρεπε να είναι ένα οξύμωρο σχήμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια ακμάζουσα 32 δισεκατομμύρια δολάρια ποινικές εμπορίου που απορροφά σχεδόν σε κάθε χώρα που έχετε ακούσει ποτέ του, τις Ηνωμένες Πολιτείες που περιλαμβάνονται.Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το FBI, εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί από αυτούς παιδιά, "είναι παγιδευμένοι στη ζωή της δυστυχίας-συχνά ξυλοδαρμό, πεινασμένο, και αναγκάζονται να εργαστούν ως πόρνες ή να λάβει εξαντλητική θέσεις εργασίας ως μετανάστες, οι εγχώριες , εστιατόριο, ή εργοστάσιο εργαζομένων με ελάχιστη ή καμία αμοιβή. "Αλλού η κίνηση είναι ακόμα πιο βάναυση.
Ezeilo πρώτη φορά ασχολήθηκα με το θέμα άμεσα μέσω WomenAid Συλλογική, η οργάνωση ίδρυσε την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών στη Νιγηρία. Μια οργάνωση στη Γερμανία είχαν διασωθεί πολλά Νιγηρίας γυναίκες εκεί και ζήτησε από την ομάδα του Ezeilo "για να βοηθήσει την αποκατάσταση και επανένταξή τους», λέει. Έχει, επίσης, άρχισε να διερευνά τον τρόπο που η κίνηση λειτουργεί μέσα Νιγηρία, και ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που αποστέλλονται από τις οικογένειές τους να ζουν με μακρινοί συγγενείς, ώστε να μπορούν να πάρουν μια καλύτερη εκπαίδευση συχνά συνεχεία εξαναγκάζονται να εργαστούν ως πωλητές ή πόρνες στο δρόμο.
Όπως Ezeilo ταξιδεύει τον κόσμο, βλέπει αυτό το τεράστιο εμπόριο σκλάβων, από ορισμένες απόψεις, τόσο παλιά όσο και η Αγία Γραφή, να μετατραπεί η σύγχρονη τεχνολογία. Σήμερα, οι έμποροι δεν κατακτήσει εδάφη και τις πόλεις τόσο πολύ που κατακτήσουν το μυαλό, παίζοντας για τη φτώχεια και την απόγνωση, ή απλά αφέλεια, για να δελεάσουν τους ανθρώπους στο εμπόριο της ανθρώπινης κινητών αξιών. 
Οι υποσχέσεις γίνονται για μια καλύτερη ζωή σε μια πλούσια χώρα. Συνήθως, όταν γαντζώνονται τα θύματα, τα διαβατήριά τους που λαμβάνονται, και τους λένε οφείλουν τεράστια ποσά των χρημάτων που έχουν να ξεπληρώσουν. Ποτέ δεν πάρει και πάλι κεφάλι τους πάνω από το νερό. Και όμως, από τα δεκάδες εκατομμύρια, οι άνθρωποι ταξιδεύουν επικίνδυνες διαδρομές του λαθρεμπορίου σε όλη τη Λατινική Αμερική και την Αφρική? Πλέουν σε εγκαταλελειμμένη σκάφη συσκευάζονται στις κουπαστές με άλλους σκλάβους-να-να και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πετούν χιλιάδες χιλιόμετρα, πιστεύοντας τα ψέματα που δίνουν τους ελπίδα. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ezeilo μίλησε για μια νεαρή γυναίκα από την Κολομβία ο οποίος πείστηκε μέσω του Διαδικτύου ότι μια καλή δουλειά την περίμενε στα ΗΑΕ Είχε αποσταλεί το εισιτήριο και κάποια χρήματα για να ταξιδέψουν, όλα στον υπολογιστή. Ποτέ δεν συνάντησε κανένα ζωντανό ανθρώπινο ον μέχρι που πήρε μέσω της μετανάστευσης και συνάντησε τους άνδρες που την υποδουλώσει.
Τέτοιες ιστορίες είναι εξοικειωμένοι με Ezeilo τώρα. Πάρα πολύ εξοικειωμένοι. Όταν ήταν 15 και παρακολουθώντας την ταπείνωση της μητέρας της, Ezeilo ζήτησε το θεμελιώδες ερώτημα, γιατί θα πρέπει να μεταχειρίζονται τις γυναίκες με αυτόν τον τρόπο; Έχει ακόμα απαιτούν να μάθουν την απάντηση.http://www.thedailybeast.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: