Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα



Ανοιχτό θεωρεί το ΠΑΣΟΚ το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, η οποία απαντώντας στις δηλώσεις του Βόλφκανγκ Σόιμπλε, χρησιμοποίησε τον τρόπο που χρησιμοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για να απαντήσει στον Αμερικανό ομόλογό του. «Δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους υποδείξεις» τόνισε η κ. Γεννηματά, επισημαίνοντας στον κ. Σόιμπλε ότι «η Ελλάδα δεν προσδοκά να σωθεί μέσα από τις αποζημιώσεις».
Και διεμήνυσε ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων «είναι ένα ζήτημα τιμής, ήθους, αξιοπρέπειας και κυρίως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους προγόνους μας που έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί».
Επίσης, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «ο κ. Σόϊμπλε με τις δηλώσεις του δεν βοηθά τον ελληνικό λαό, όπως ίσως πιστεύει», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα θα ξαναβρεί το δρόμο της μέσα από τις μεταρρυθμίσεις» και υπογράμμισε ότι «η χώρα μας δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της».
Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στις ενέργειες που έκανε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση για το θέμα. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι «το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων έλαβε νομική υπόσταση με τη διακοίνωση του τότε αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αειμνήστου Γ.Α. Μαγκάκη στον τότε Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών, με τις αγωγές που άσκησε ο αείμνηστος Ιωάννης Σταμούλης, πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ απόφαση της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η παρέμβαση της Ελλάδος υπέρ της Ιταλίας και κατά της Γερμανίας στη δίκη ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης πριν δυο περίπου χρόνια. Οι ενέργειες αυτές ήταν πολύ πιο προωθημένες από τη σύνταξη μιας υπηρεσιακής έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διαβιβάζεται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».
Τέλος, κατέστησε σαφές ότι «το ΠΑΣΟΚ στο ίδιο πνεύμα θα προτείνει να ληφθούν από την κυβέρνηση μια σειρά από ουσιαστικές πρωτοβουλίες».http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: