Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013


Κοντομηνάς: Ασχοληθείτε με τους «εθνικούς συκοφάντες, εκβιαστές εκδότες»

Ο καναλάρχης του Alpha εξήγησε γιατί το όνομά του ήταν περιττό στη λίστα Λαγκάρντ

n
10/04/2013 - 10:52 / σχόλια (0)
Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς έκανε χθες δηλώσεις στην ιστοσελίδα crime.gr για το θέμα που έχει προκύψει με τη λίστα Λαγκάρντ, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό HOT DOC του δημοσιογράφου και εκδότη, Κώστα Βαξεβάνη. Δημοσίευμα υποστηρίζουν ότι ο δημοσιογράφος αφαίρεσε το όνομα του Κοντομηνά από τη λίστα και ότι άφησε μόνο την επωνυμία της ασφαλιστικής Ιντεραμέρικαν, στην οποία κάποτε ήταν ο πρόεδρος ο νυν καναλάρχης του Aplha.
Στην ερώτηση εάν ο λογαριασμός που αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ είναι δικός του ο κ. Κοντομηνάς απάντησε: «Είναι εταιρικός λογαριασμός που ανήκει στην Ιντεραμέρικαν της οποίας ήμουν ιδιόκτητης και πρόεδρος, όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες στην Ελλάδα. Ως ασφαλιστική εταιρεία ήταν υποχρεωμένη εκ των αναγκών της να έχει λογαριασμούς ώστε να μπορεί να αποζημιώσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους Έλληνες και ξένους, σε περίπτωση που απαιτείτο».Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν προτίθεται να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή εφόσον του ζητηθεί από τα μέλη της κάτι τέτοιο: «Είμαι ανοιχτός σε οποιοδήποτε έλεγχο και έτοιμος να καταθέσω. Εύχομαι η επιτροπή να κάνει τη δουλειά της, να συντάξει ένα πόρισμα και όχι πέντε, όπως γίνεται συνήθως. Η αλήθεια είναι μια και μοναδική. Άλλωστε, μιλάμε για έναν λογαριασμό με μηδενικό υπόλοιπο. Πρέπει όμως να προσθέσω και να ρωτήσω κάτι. Ποιος Έλληνας που διάβασε την λίστα και είδε το όνομα Ιντεραμέρικαν δεν γνώριζε ότι εγώ ήμουν ιδιοκτήτης και πρόεδρος της εταιρείας. Με αυτό το δεδομένο θα ήθελα να ρωτήσω τα μελή της επιτροπής και ιδιαίτερα κάποιους, που μπλέκουν τους αριθμούς τηλεφώνου με τους αριθμούς των καταθέσεων του κ. Τσοχατζόπουλου, τι αποκάλυψαν; Ότι πρόεδρος στην Ιντεραμέρικαν ήμουν εγώ; Μπράβο τους, μπράβο που χρειάστηκαν μήνες για να καταλάβουν αυτό που όλοι γνώριζαν. Μπράβο που ασχολούνται με το ποιος ήταν ο πρόεδρος της Ιντεραμέρικαν και όχι με τους "εθνικούς προμηθευτές, τους εθνικούς συκοφάντες, τους εθνικούς λαθρεμπόρους και εθνικούς εκβιαστές εκδότες". Ελπίζω αφού ολοκληρωθεί η έρευνα στους λογαριασμούς με μηδενικό υπόλοιπο να ασχοληθούν και με τους λογαριασμούς με πραγματικά υψηλό υπόλοιπο».
n
Νωρίτερα είχε απαντήσει με κείμενο στην ιστοσελίδα του και ο δημοσιογράφος, Κ. Βαξεβάνης για τα όσα του προσάπτουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «αθλιότητα» σε βάρος του ονόματός του, ενώ υποστήριξε ότι στη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό «Hot Doc» είχε μέσα την «Ιντεραμέρικαν» την οποία εκπροσωπεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς, σχολιάζοντας, παράλληλα, ότι ο ρόλος της επιτροπής είναι να ελέγξει τυχόν ευθύνες υπουργών και όχι δημοσιογράφων.
Αναλυτικά το κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη:
«Για πολλοστή φορά η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με ευθύνη κάποιων και όχι όλων, διολισθαίνει στον πολιτικό εκφυλισμό και την συγκάλυψη. Δεν θυμάμαι καν πόσο καιρό λειτουργεί για τη λίστα Λαγκάρντ, και φαντάζομαι πως κανένας δεν θυμάται τι ακριβώς εξετάζει. Το πόσα εγκεφαλικά έχει πάθει ο κύριος Μαρκογιαννάκης από την άτακτη Ζωή. Το πόσα πολλά λογοπαίγνια έκανε ο Βενιζέλος στην κατάθεσή του; Μήπως πόσο κακός δημοσιογράφος είναι ο Βαξεβάνης;
Πέρασαν δεκάδες σοβαροί μάρτυρες, είπαν πολλά και σοβαρά πράγματα, αλλά η κοινή γνώμη δεν έμαθε τίποτα. Στην Επιτροπή κάθε μέρα παράγεται η «βολική» επικαιρότητα με πικάντικες λεπτομέρειες καφενείου, κατασκευάζονται άλλοθι και κυριαρχούν αθλιότητες που καμιά σχέση δεν έχουν με το Κοινοβουλευτικό έργο. Δεν αμφιβάλλω πως η ευθύνη για όλα αυτά πολλές φορές σχετίζεται με τη νοητική ανικανότητα και την πολιτική ανωριμότητα κάποιων από εκεί μέσα, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολιτική επιλογή.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης Βενιζέλου στην Επιτροπή, έγινε προσπάθεια να αναπαραχθεί μια αθλιότητα σε βάρος μου. Αδωνις Γεωργιάδης και Βενιζέλος,σε μια σκηνοθετημένη παράσταση, ξεκίνησαν από κάτι που είναι αληθές (ότι συχνάζω δηλαδή σε μια ταβέρνα στο Νέο Ηράκλειο) για να δημιουργήσουν μια σειρά από ψέματα. Ο Αδωνις ρωτούσε και ο Βενιζέλος αποδεχόταν, πως έχω φάει με τον Παπανδρέου σε αυτή την ταβέρνα, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ σε αυτές τις συναντήσεις εξυφάνθη η «αποκάλυψη» του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Παρότι δουλειά μου είναι και η επαφή με υπουργούς και πρωθυπουργούς, δεν έχω φάει ποτέ με τον Παπανδρέου. Αντιθέτως έχω φάει με τον Σαμαρά στο παρελθόν και στη διάρκεια της συνάντησής μας δεν σχεδιάσαμε κανένα σκάνδαλο ή δολοφονία.
Η αθλιότητα σήμερα είχε συνέχεια. Αδωνις Γεωργιάδης και Παναγιώτης Ρήγας έβαλαν θέμα στην Επιτροπή γιατί λέει στη δημοσιευμένη λίστα από εμάς δεν υπάρχει το όνομα Κοντομηνάς. Στη λίστα που δημοσιεύσαμε υπάρχει η «Ιντεραμέρικαν» την οποία εκπροσωπεί ο Κοντομηνάς. Σε δεκάδες δημοσιεύματα επίσης που έχουμε κάνει αναφέρονται όλοι οι επώνυμοι επιχειρηματίες (και ο Κοντομηνάς) των οποίων τα ονόματα είναι στη λίστα. Για καλή μας τύχη το τελευταίο από αυτά είναι μόλις χθες, στο οποίο ρωτάμε τι θα γίνει με τους επιχειρηματίες της λίστας, θα ελεγχθούν ποτέ; Και βεβαίως φιγουράρει και πάλι το όνομα και του Κοντομηνά.
Πρέπει να είναι κάποιος πολύ ανόητος ή Αδωνις για να πιστέψει πως οι άνθρωποι που δημοσίευσαν 2059 ονόματα με όλους τους κινδύνους και τις περιπέτειες, οφείλουν να δεχθούν μαθήματα από τον κάθε Αδωνι. Αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε πως από σκοπιμότητα, κακή προαίρεση, αστοχία ή οτιδήποτε άλλο έγινε ακόμη και κάτι τέτοιο, τι σχέση έχει με την έρευνα της λίστας; Η επιτροπή ερευνά την επίσημη λίστα ή τη δικιά μας; Και ερευνά ευθύνες δημοσιογράφων για το αν κάνουν και πόσο καλά τη δουλειά τους, ή ευθύνες υπουργών;
Ερευνά ευθύνες υπουργών, αλλά καλό είναι να μην το θυμάται ο κόσμος. Αν παρελπίδα στο μέλλον χρειαστούμε αρχισυντάκτη στο περιοδικό με την ικανότητα σε ανακυβιστήσεις πολιτικές όπως αυτή του Αδωνι ή την ηθική του κ. Βενιζέλου, θα τους προτιμήσουμε.
Λένε πως όταν πέφτει και σπάει το ποτήρι, φαίνεται αν είναι κρύσταλλο ή απλό γυαλί. Ο Βενιζέλος εδώ και καιρό πέφτει από το θώκο του ευφυούς, του ρήτορα, του διορατικού πολιτικού και σπάει σαν απλό φτηνό γυαλί. Ο άνθρωπος που έκανε νόμους και εξυπηρέτησε συμφέροντα, που κατέστρεψε το ίδιο το κόμμα του, που χρησιμοποίησε την όποια νομική τελικά γνώση έχει για να φτιάξει πολυδαίδαλους νόμους μέσα στους οποίους χάνεται η αλήθεια, πέφτει μπροστά στα μάτια όλων. Και θα κάνει τα πάντα για να πληρώσουν αυτοί που θεωρεί ότι φταίνε για την πτώση του.
Αν κάποιος διαβάσει αυτές τις μέρες τα non paper που στέλνει το ΠΑΣΟΚ στους δημοσιογράφους για όσα γίνονται στην Επιτροπή, μοιάζουν με τις ταινίες που έκαναν οι Αμερικάνοι για το Βιετνάμ. Μπορεί να έχασαν στον πόλεμο, αλλά νικάνε πάντα στις ταινίες. Ο Βενιζέλος μπορεί να χάνει κάθε ημέρα στο Βιετνάμ του, αλλά νικάει στις ταινίες που στήνει στην Προανακριτική.
Κατέθεσα επί 6 ώρες στην προανακριτική. Η κατάθεσή μου γέμισε 334 σελίδες. Αν τη διαβάσει κάποιος θα δει ότι με έχουν ρωτήσει ελάχιστα για τη λίστα. Με ρώτησαν πόσα έπαιρνα στην ΕΡΤ, γιατί ζητούσα εξαίρεση μελών της Επιτροπής, γιατί έγραψα άρθρα στον ξένο τύπο κατηγορώντας ένα σύστημα διαπλοκής στην Ελλάδα. Αυτά με ρώτησαν. Μπορούσαν να με ρωτήσουν ό,τι άλλο ήθελαν. Δεν τους ενδιέφερε η αλήθεια, αλλά η κακοποίησή της. Δεν θα συμμετάσχω στο παιχνίδι της απαξίωσης της αλήθειας και της πολιτικής. Ζούμε σε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε. Ή για να το πω με τρόπο που μάλλον θα το καταλάβει ο κ. Βενιζέλος: ο πατέρας μου ως τίμιος άνθρωπος με έμαθε να είμαι και να υπάρχω με τιμιότητα. Ελπίζω να μπορεί να πει ο καθένας το ίδιο για τον εαυτό του. Ε, κύριε Βενιζέλο;
Το HOT DOC θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και εμείς να υπάρχουμε. Είτε το θέλουν είτε όχι. Και μετά από την εποχή της διαφθοράς που για λίγο ακόμη θα έχει την σφραγίδα τους. Γιατί είπαμε, είναι θράσος αυτοί που έκρυψαν την λίστα να μιλούν για ευθύνες άλλων. Εκεί που μας χρωστούσαν δηλαδή εξηγήσεις μη μας πάρουν και τον Βενιζέλο από την πλευρά των αθώων και εξαπατημένων».http://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: