Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Η ΝΕΑΡΗ ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ ΤΟΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΤΖΕΦΡΙ ΣΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ(VIDEO)


Kόλαση τα έκανε μιλώντας για σπατάλες, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και πολυτελή διαβίωση από τους ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η νεαρή Ισπανίδα Μπεατριθ Ταλεγόν, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς, η οποία όταν πήρε το λόγο ήταν καταπέλτης, μπροστά στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο εθνοπροδότη τον έκανε να χάσει τη μιλιά του.
«Απαιτούμε επιτέλους η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μην μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε», είπε η Μπεατρίθ Ταλεγόν, αφήνοντας άφωνους τους ηγέτες των κομμάτων που αποτελούν τη Διεθνή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γ.Παπανδρέου.
Η ίδια στην ομιλία της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οικονομικά της Διεθνούς. Ζήτησε διαφάνεια, «να πάψουν να αποτελούν ένα μυστήριο όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου».
Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας νέας τάξης πολιτικών και κατακεραύνωσε τις συναντήσεις σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, όπως αυτό της πορτογαλικής πόλης Κασκάις.
«Μας θέλετε διακοσμητικούς εμάς τους νέους, απλά για να γεμίζουμε τις αίθουσες» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.
«Είστε εσείς οι υπεύθυνοι αυτού που συμβαίνει τώρα... εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες από την απουσία πολιτικής σας ή από τις πολιτικές σας».
Η Ταλεγόν άσκησε σκληρή κριτική και σε «πολιτικούς-αστέρια των ΜΜΕ», οι οποίοι προσέρχονται στις συνεδριάσεις, μιλώντας για τις χώρες τους χωρίς να προσφέρουν καμία λύση στους υπόλοιπους.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο εθνοπροδότης Γ.Παπανδρέου, προκειμένου να υπερασπιστεί τους συμμετέχοντες. «Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας. Ποιες χώρες σου ρε Καραμήτρο, τζαμπατζή;  τον νεοέλληνα που τον έκανες ραγιά, τον ρώτησες;
«Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί» κατέληξε με θράσος ο πρώην πρωθυπουργός, γιος της Μαργαρίτας.
Δείτε και το βίντεο. Ελπίζουμε κάποιος να το μεταφράσει για να ακούσουμε το ξεφτυλίκι "ζωντανό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: