Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009!!




Όταν η ΕΛΛΗΝΙΔΑ που αποκάλυψε τον ρόλο της ΕΣΤΑΤ στο πραγματικό και όχι το πλασματικό έλλειμα του κράτους, που οδήγησε δια χειρός Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τη χώρα μας στο ΔΝΤ και τον Ελληνικό λαό στην φτώχεια και την απόγνωση, εμπιστεύεται στα attikanea μια αποκάλυψη που θα ταράξει και τους εδώ υπηρέτες του ΔΝΤ, αλλά και το ίδιο το ΔΝΤ, τότε μόνο τιμή περιποιεί για μας η εμπιστοσύνη της.

Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, η Καθηγήτρια Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημνίου Μακεδονίας και πρώην Μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε...


αποκαλύψει τρομακτικά στοιχεία για την ΕΛΣΤΑΤ και τον ρόλο της. 
Σήμερα, μέσα από τα attikanea κάνει ένα ακόμη βήμα.

Αποκαλύπτει το πραγματικό έλλειμμα του 2009 (!!!!) και αυτό, αποτελεί κυριολεκτικά μιαΒΟΜΒΑ στα σαθρά θεμέλια των κομμάτων που ψήφισαν το Μνημόνιο και όλων αυτών που τρια χρόνια τώρα το υλοποιούν με τις πολιτικές τους οσφυοκάμψεις στην φασιστική Γερμανία και το Δ.Ν.Τ..

Με έλλειμμα όως αυτό που αποκαλύπτεται παρακάτω, μπορούμε να μιλάμε τελεσίδικα ότι πρόκεται για την μεγαλύτερη ΠΡΟΔΟΣΙΑ που συντελέστηκε στο Ελληνικό Έθνος!

Και η νυν κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά την ΑΛΗΘΕΙΑ… κι όμως, συνεχίζει…
Ελπίζουμε ότι το θέμα αυτό, θα έρθει στη Βουλή…και τότε, αυτοί που κυβερνούν, θα πρέπει να απαντήσουν…

Ελπίζουμε ότι ο ηρωικός Εισαγγελέας κ. Πεπόνης, θα πράξει το χρέος του!
Να παραπέμψει ΟΛΟΥΣ όσους εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, στη Δικαιοσύνη!

Και θέλουμε να ελπίζουμε, οτι αυτή τη φορά, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα πράξει το χρέος της προς την ΠΑΤΡΙΔΑ και τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ… έστω και στο… παρά πέντε….!!!


Πόπη Σουφλή


Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν 3,9% ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ

Ζωή Γεωργαντά
Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Παραγωγικότητας Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών / τέως Μέλος του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ μετά από έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο νόμο για την ιθαγένεια ετοιμάζει η κυβέρνηση


ImageΤην  άμεση αναθεώρηση του νόμου για την ιθαγένεια  επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών  με τροποποιήσεις των διατάξεων που «χορηγούν ελληνική ιθαγένεια  λόγω γέννησης στην Ελλάδα ή φοίτησης σε ελληνικό σχολείο».


Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου στην Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου «το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται την άμεση αναθεώρηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού  και της ενίσχυσης των προϋποθέσεων απόδοσης της Ελληνικής Ιθαγένειας καθώς και την εναρμόνισή του με το ισχύον θεσμικό καθεστώς άλλων χωρών κυρίως της Νότιας Ευρώπης».

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο υπουργός «προτείνεται τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για τη χορήγηση της Ελληνικής Ιθαγένειας, λόγω γέννησης στην Ελλάδα ή φοίτησης σε ελληνικό σχολείο. Ωστόσο επισημαίνεται ότι, εως την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, δεν είναι εφικτή η αναστολή της ισχύουσας διαδικασίας χορήγησης της Ελληνικής ιθαγένειας…».

Επιπροσθέτως, ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών υπηκόων, οι οποίοι είναι κάτοχοι ισχυρών τίτλων διαμονής στη χώρα μας ανέρχονται στις 437.118 ενώ ο συνολικός αριθμός των εκκρεμών αδειων διαμονής ανέρχεται στις 145.131. 

defencenet

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Επικίνδυνο ή όχι το κινητό;


Μια έρευνα του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας έρχεται να αντιστρέψει την εικόνα που έχουμε για την επικινδυνότητα των κινητών τηλεφώνων.
Η έρευνα έγινε για λογαριασμό των υπουργείων Υγείας και Μεταφορών & Τηλεπικοινωνιών της Νορβηγίας και παρουσιάζει ενδιαφέροντα ευρήματα.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τους κινδύνους από τις τηλεπικοινωνιακές συσκευές καθώς και από επίγειους σταθμούς για κινητά τηλέφωνα και ραδιόφωνα.
Η Νορβηγική μελέτη δεν βρήκε αξιόπιστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει κίνδυνος από αυτά τα ραδιοσήματα.
Συγκεκριμένα δεν υπάρχουν κίνδυνοι που να συνδέονται με τον καρκίνο, την ανδρική στειρότητα και άλλες ασθένειες, όπως διαταραχές του ενδοκρινικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η Νορβηγική έρευνα αναφέρει ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν κάποια σχέση ανάμεσα στην χρήση των κινητών τηλεφώνων και την ταχεία ανάπτυξη καρκινικών όγκων στον εγκέφαλο.
Μέχρι σήμερα έχει γίνει έρευνα για τις επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας σε βάθος χρόνου τα 20 χρόνια και δεν έχει διαπιστωθεί κάποιος αυξημένος κίνδυνος καρκίνου.
Για άλλα είδη καρκίνου όπως του στόματος και του αίματος υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία χωρίς όμως ενδείξεις για αυξημένο κίνδυνο.
Η Νορβηγική έρευνα δεν αποκλείει απόλυτα τους κινδύνους καθώς υπάρχει ακόμα ένας βαθμός αβεβαιότητας.
Οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τους χρήστες για να εξάγουν και άλλα συμπεράσματα.
Επιμέλεια: Σίμος Κοσμετάτος simosego@gmail.com



e-go

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες


Οργιο φοροδιαφυγής από ελεύθερους επαγγελματίες αποκαλύπτει μελέτη από ερευνητές ξένων πανεπιστημίων, που δείχνει ότι τα εισοδήματα που δεν δηλώθηκαν στην Εφορία το 2009 ανήλθαν σε 28 δισ. ευρώ. Αποτέλεσμα, το Δημόσιο να χάσει 11,2 δισ. ευρώ από φόρους, ποσό που αντιστοιχεί στο νέο πακέτο με τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Κατά μέσον όρο το μέσο πραγματικό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων είναι 1,92 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που εμφανίζουν στην Εφορία, με... πρωταθλητές στην απόκρυψη εισοδήματος τους εκπαιδευτικούς ελεύθερους επαγγελματίες, όπου το πραγματικό τους εισόδημα είναι 2,55 φορές υψηλότερο από το δηλωθέν και δεύτερους τους γιατρούς με 2,45.
Σε απόλυτα ποσά οι γιατροί έκρυψαν από την Εφορία κατά μέσον όρο εισόδημα 29.944 ευρώ και έπονται οι μηχανικοί με 28.625 ευρώ και οι εκπαιδευτικοί και λογιστές με 24.742 ευρώ και 24.573 ευρώ αντίστοιχα. Κατά κλάδο τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής καταγράφονται στις λογιστικές και οικονομικές υπηρεσίες με 78,92% και σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν οι νομικές υπηρεσίες με 78,79%.
Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν λάβει τραπεζικό δάνειο καταβάλλουν κάθε χρόνο το 82% του δηλωθέντος εισοδήματός τους για την εξυπηρέτηση των δανείων τους. Μάλιστα, υπάρχουν κλάδοι όπως οι γιατροί, οι μηχανικοί, οι εκπαιδευτικοί ως ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι δαπανούν έως και το 155% του δηλωθέντος εισοδήματός τους για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.
Σύμφωνα με τη μελέτη «Φοροδιαφυγή ανά επαγγελματικό κλάδο: Στοιχεία από τη χορήγηση πιστώσεων στην Ελλάδα», που εκπονήθηκε από ομάδα ερευνητών με επικεφαλής την κ. Μαργαρίτα Τσούτσουρα, επίκουρο καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, και τον κ. Νικόλαο Αρταβάνη, μεταπτυχιακό φοιτητή του Πανεπιστημίου Virginia Tech, τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, π.χ. γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, συνδέονται και με την υψηλή ποσοστιαία εκπροσώπησή τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο.