Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Στα 13,5 δισ. ανεβαίνει το νέο πακέτο μέτρων

Της Ελευθερίας Αρλαπάνου

Κοντά στην οριστικοποίηση του νέου πακέτου μέτρων, που πρέπει να έχει λάβει την έγκριση της τρόικας, το αργότερο έως το Eurogroup της 14ης Σεπτεμβρίου βρίσκεται η κυβέρνηση, λίγα 24ωρα πριν τις κρίσιμες διαβουλεύσεις του Αντ. Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο «πακέτο» θα περιλαμβάνει, τελικά, περικοπές δαπανών έως και 13,5 δισ. ευρώ, ώστε να προκύψει καθαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα, για τη διετία 2013 - 2014, εκτός και εάν η χώρα λάβει παράταση και τα μέτρα επιμεριστούν στην τετραετία 2013 - 2016.
Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας παρουσίασε στον πρωθυπουργό, σε πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα σχέδιο, που έχει καταλήξει μέχρι στιγμής το οικονομικό επιτελείο και το οποίο φέρνει νέα, επώδυνα μέτρα που φέρνουν μεγάλες μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα, αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο αλλά και μια νέου τύπου εργασιακή εφεδρεία για περίπου 35.000 - 40.000 δημοσίους υπαλλήλους. Είχαν προηγηθεί πολύωρες συσκέψεις από νωρίς χθες το πρωί, στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή και του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση καθώς οι τελικές, κοστολογημένες και εξειδικευμένες προτάσεις της Αθήνας πρέπει να είναι έτοιμες έως τις 3 ή 5 Σεπτεμβρίου που φθάνουν στη χώρα μας οι επικεφαλής της τρόικας.

«Φουσκώνει» ο λογαριασμός
Πληροφορίες, αργά χθες το βράδυ ανέφεραν πως το ύψος των περικοπών που πρέπει να κάνει η Ελλάδα ανέρχονται σε 13,5 δισ. ευρώ, ώστε να προκύψει τελικά το δημοσιονομικό αποτέλεσμα των 11,5 δισ. που απαιτεί η τρόικα. Πρακτικά η διαφορά αυτή καλείται να καλύψει την αρνητική επίπτωση σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές από την προωθούμενη μείωση των εισοδημάτων, εξαιτίας των νέων μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Επίσης φαίνεται πως εγκαταλείπεται το σενάριο για μείωση 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ ενώ στο «μέτωπο» της εφεδρείας το κεντρικό σχέδιο είναι για τριετή εφεδρεία με πληρωμή του 60% και όχι του 65% του βασικού μισθού για το διάστημα αυτό.
Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε πως είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της ενώ τόνισε πως το πακέτο των μέτρων προετοιμάζεται και θα είναι έτοιμο λίγο πριν έλθει η τρόικα, δηλαδή στις αρχές Σεπτεμβρίου. «Κάθε μέρα επεξεργαζόμαστε αυτό το πακέτο και κοστολογούμε τα μέτρα» είπε ενώ κληθείς να σχολιάσει τις ενστάσεις του κ. Κουβέλη για την εφεδρεία υποστήριξε πως «μιλάμε για μια εντελώς νέου τύπου εφεδρεία». Ο υπουργός κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το εάν η κυβέρνηση θα θέσει στις επικείμενες συναντήσεις με Μέρκελ και Ολάντ το θέμα της επιμήκυνσης και επισήμως, σημειώνοντας πως «θα δούμε, θα κάνουμε μια γενικότερη κουβέντα».
«Έχουμε μέτρα 20 και 25 δισ. πρέπει να βρούμε το άριστο μείγμα»
Νωρίτερα χθες το μεσημέρι υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζε πως το αργότερο έως τη συνεδρίαση του Eurogroup της 14ης Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί πλήρως τα μέτρα με την τρόικα, σχολιάζοντας πως το ζητούμενο δεν είναι απλά να φτάσεις στο στόχο, αλλά να φτάσεις με όσο τον δυνατόν μικρότερες οριζόντιες περικοπές. «Τα μέτρα που έχουμε είναι 20 και 25 δισ., μέτρα έχουμε πολλά, αλλά πρέπει να καταλήξουμε σε εκείνο το πακέτο που θα γίνει αποδεκτό και εντός και εκτός Ελλάδος» έλεγε. Όπως δε διευκρίνισε θα αποσταλούν άμεσα επιστολές σε ορισμένα υπουργεία για συγκεκριμένες δράσεις στο πλαίσιο της αναζήτησης επιπλέον περικοπών ώστε να γίνουν ηπιότερα τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας.
Ζητείται η αύξηση της συνδρομής υπουργείων με βαρύ προϋπολογισμό
Αυτές τις μέρες εξετάζονται όλα τα περιθώρια περικοπών στα υπουργεία, εκτός του Εργασίας, που έχουν «βαρύ» προϋπολογισμό, όπως τα υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Παιδείας, με πηγές του υπουργείου Οικονομικών να υπογραμμίζουν πως η τρόικα ίσως κρίνει επισφαλή ορισμένες από τις προτάσεις που υποβάλλει η ελληνική πλευρά και για το σκοπό αυτό θα πρέπει να υπάρχει ένα «μαξιλάρι».Πάντως, όλες οι διεργασίες γίνονται σε ανοικτή γραμμή με την τρόικα και στόχος είναι η Αθήνα να είναι προετοιμασμένη με αρκετές εναλλακτικές ώστε όταν γίνουν οι τελικές διαβουλεύσεις με την τρόικα και απορριφθούν ενδεχομένως κάποια μέτρα να υπάρχει άμεση υποβολή αντιπροτάσεων από την ελληνική πλευρά.
«Μέτρα - φωτιά»
1. 4,5 δισ. από περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Το κεντρικό σενάριο προβλέπει μείωση 2% για συντάξεις από 700 ή 800 έως 1.000 ευρώ, μείωση 3% από 1.000 έως 1.300 ευρώ, μείωση 5% για τις συντάξεις από 1.300 έως 1.600 ευρώ, μείωση 10% από 1.600 έως 2.000 ευρώ και μείωση 15% για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ.

Τα ψάρια




Όταν τα αγοράζουμε:
·         Τα μάτια του να είναι λαμπερά και να εξέχουν.
·         Τα βράγχια του να είναι υγρά και κόκκινα ή ροζ.
·         Σχηματίζει τόξο όταν το τοποθετούμε στην παλάμη μας.
·         Είναι κατά κανόνα σκληρό και άκαμπτο και όταν το πιέζουμε με το δάχτυλο είναι σφριγηλό, δεν βουλιάζει και το δέρμα του επανέρχεται αμέσως.
·         Είναι λαμπερό και έχει το φυσιολογικό του χρώμα.

20 πράγματα που δεν ξέρατε για τους αριστερόχειρες

Ότι είναι εξυπνότεροι, ομορφότεροι και καλύτεροι στο σεξ απ’ ό,τι οι δεξιόχειρες;

Τραβήξαμε την προσοχή σας; Ωραία. Τώρα μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό το τελευταίο γεγονός αμφισβητείται έντονα από μια παγκόσμια συνωμοσία δεξιόχειρων, οι οποίοι έχουν φτιάξει έτσι τον κόσμο ώστε να εξυπηρετεί μόνο τις δικές τους ανάγκες. Μέχρι, όμως, να αποδειχτεί επιστημονικά πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μπορούμε να επικαλούμαστε έρευνες οι οποίες αποδεικνύουν επιστημονικότατα την υπεροχή και τις ιδιαιτερότητες του 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς οι αριστερόχειρες:

- Αναπτύσσουν καλύτερη τρισδιάστατη αντίληψη, και καταφέρνουν καλύτερα από τους δεξιόχειρες να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

- Προσαρμόζουν ταχύτερα την όρασή τους, και βλέπουν καλύτερα, κάτω από το νερό.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

35 είδη καρχαρία ζουν στα ελληνικά νερά

Οι μικροί καρχαρίες που εμφανίζονται κατά καιρούς στις ελληνικές παραλίες όπως πρόσφατα στο Πόρτο Γερμενό, δεν αποτελεί κάτι το σπάνιο για τις ελληνικές θάλασσες.
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο στα ελληνικά νερά υπάρχουν ακόμη και οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες -οι γνωστοί ως...
δολοφόνοι από τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ- οι οποίοι μάλιστα ευθύνονται για τουλάχιστον δύο θανάτους κολυμβητών στη χώρα μας.

Ο πανικός δεν είναι καλός ... φίλος αν και υπάρχουν μεγάλοι λευκοί ή άλλα είδη που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο τα περισσότερα θεωρούνται άκακα. Γενικότερα μάλιστα ο καρχαρίας δεν είναι εχθρός του ανθρώπου, αντίθετα σπάνια επιτίθεται.

Στη χώρα μας αν και μετράμε πέντε νεκρούς και δύο τραυματίες από επιθέσεις καρχαριών η τελευταία επίθεση σημειώθηκε πριν 29χρόνια.

Αν και στη δεκαετία του '80 τουλάχιστον δύο φορές σκάφος του λιμενικού κυνήγησε καρχαρία ρίχνοντας ακόμη και βολές με πολυβόλο εναντίον του ανοιχτά του Μαραθώνα, άλλα είναι τα νερά που ... προτιμούν.

Ζουν σε μεγάλα βάθη, οι εμφανίσεις τους κοντά στην ακτή είναι εξαιρετικά σπάνιες και η πιθανότητα να φτάσουν ως την αμμουδιά όπως στην περίπτωση του Πόρτο Γερμενό είναι έως απίθανη. Αν συμβεί τότε πρόκειται για μικρό καρχαρία που θεωρείται ακίνδυνος.


news24

Τάρτα με κρέμα και φράουλες!!!



Το θεωρείτε δύσκολο γλυκό; Μπορούμε λοιπόν  να σας αποδείξουμε όχι μόνο ότι είναι ένα εύκολο και εύγευστο γλυκό, αλλά και το καταλληλότερο για την εποχή, αφού θα σας δροσίσει με την ακαταμάχητη γεύση του!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: 1 φύλλο σφολιάτας, 1  βαζάκι από μαρμελάδα φράουλα, 1 κούπα κρέμα γάλακτος, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια.
Εκτέλεση: Σε μια ταρτιέρα στρώνετε το φύλλο σφολιάτας, κόβετε ό,τι περισσεύει και τρυπάτε με ένα πιρούνι (τη σφολιάτα). Ψήστε στους 180-200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα (κοιτάξτε να έχει ροδίσει). Απλώστε πάνω τη μαρμελάδα και καλύψτε όλη την επιφάνεια και τις γωνίες (αφήστε λίγη μαρμελάδα στο βαζάκι). Για τη  σαντιγί, χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Έπειτα στολίστε όπως θέλετε την τάρτα. Στο τέλος απλώστε πάνω τις φράουλες. Όταν τελειώσετε με το στολισμό της τάρτας, βάλτε τη στο ψυγείο να κρυώσει και ύστερα απολαύστε την!!!

Θρίλερ: Δυο πτώματα σε κάδους σκουπιδιών στην πλ. Αττικής


Θρίλερ: Δυο πτώματα σε κάδους σκουπιδιών στην πλ. ΑττικήςΘρίλερ. Δύο πτώματα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ανδρών, βρέθηκαν το πρωί, το ένα σε κάδο απορριμμάτων και το άλλο σε παρακείμενο ισόγειο διαμέρισμα, στη συμβολή των οδών Αδμήτου και Αγίου Μελετίου στην πλατεία Αττικής, στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ.
Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή ενώ στο σημείο βρίσκεται και ιατροδικαστής. Οι δύο άνδρες έχουν πέσει θύματα άγριας δολοφονίας, καθώς φέρουν τραύματα σε όλο τους το σώμα. Το πτώμα του ενός άνδρα ήταν δεμένο με καλώδια στα χέρια και το κεφάλι.

itabloid