Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Οι Τούρκοι διεκδικούν την Ολυμπιακή Φλόγα

Απίστευτη τουρκική πρόκληση, με τον πρωθυπουργό της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φέρεται πως δήλωσε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα είναι δική τους.
Στους απίστευτους ισχυρισμούς φέρεται να προέβη από το Λονδίνο και σε συνάντησή του, όπως μετέδωσε το Mega, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια.

Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας που καίει στην Αρχαία Ολυμπία.



Αυτό σημαίνει πως οι Τούρκοι έχουν τη δική τους άποψη για την Ιστορία, αφού, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η Ολυμπιακή Φλόγα είναι αναπαράσταση της κλοπής φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα και οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια φωτιά κρατούνταν άσβεστη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υπουργό της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (1/8) από το Λονδίνο μίλησε για τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ζαγκ Ρογκ και έκανε ειδική αναφορά στο αίτημά τους για την Ολυμπιακή Φλόγα.

"Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας.

Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της", ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του.

Να σημειωθεί πως αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
All About Evia

Υποσημείωση: Αν πραγματικά έχουν ειπωθεί τα συγκεκριμένα λόγια, τότε απλά μιλάμε για παραχάραξη της ιστορίας. Διότι θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η Ολυμπιακή φλόγα άρχισε από την Αρχαία Ολυμπία, η οποία ήταν και είναι ελληνική. Αυτό το γνωρίζουν και οι "γείτονες" αλλά μάλλον το αγνοούν εσκεμμένα και με αυτό τον τρόπο προσπαθούν για ακόμη μία φορά να προκαλέσουν τόσο την Ελλάδα, όσο και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Για αυτό ας ανοίξουν και να διαβάσουν Ιστορία, όπως πολύ εύστοχα είπε και ο Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε.

evia-logos

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αυτή τη φορά οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν σαφές. Οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ του να σχηματιστεί κυβέρνηση και υπέρ του να μην τα σπάσουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σημαντικότερο εύρημα είναι ότι αυτή τη φορά τάχθηκαν οριακά υπέρ του μνημονίου, έστω και με κάποιες βελτιώσεις.


Αν αθροίσει κανείς στα ποσοστά του αντιμνημονιακού μπλοκ και τη «Χρυσή Αυγή» αυτό φτάνει στο 45,82%. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που έχουν ταχθεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο υπέρ της αναγνώρισης των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας φτάνουν στο 48,19%.

Αυτό λύνει τα χέρια για το σχηματισμό της κυβέρνησης, υπάρχει πλέον λαϊκή εντολή και η ερμηνεία που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ των εκλογών, ότι το αντιμνημονιακό μπλοκ είναι πλειοψηφία στον τόπο είναι καθ’ υπέρβαση ερμηνεία του αποτελέσματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πριν από 40 μέρες, στις 6 Μαΐου, τα τέσσερα αντιμνημονιακά κόμματα της Βουλής έπαιρναν 42,84% ενώ τα μνημονιακά με τη ΔΗΜΑΡ μόλις 38,18%. Αυτή η σχέση γινόταν ακόμα πιο αρνητική για τους μνημονιακούς, ακόμα και αν άθροιζε κανείς στο σύνολο τους ΔΗΣΥ, Μάνο και Τζήμερο (+6%) οι αντιμνημονιακοί ξεκινούσαν στα εκτός βουλής από το +7% (ΛΑΟΣ, Οικολόγοι, Ανταρσυα) και είχαν πάνω από 50%.

Παγκόσμιο ελληνικό ρεκόρ: 218 δισ. η χρηματοδότηση των τραπεζών!! Αμείλικτα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις


Πολύ πριν ξεσπάσει η ‘ελληνική κρίση’ η κυβέρνηση Καραμανλή ενέκρινε πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες αξίας 28 δις ευρώ, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο απ’ το 10% του ΑΕΠ της χώρας. (Ν. 3723 ΦΕΚ 250-9 ΔΕΚ 2008)


Όταν η κρίση ήταν πια δεδομένη και η συμφωνία για το πακέτο στήριξης είχε κλείσει, η κυβέρνηση Παπανδρέου έσπευσε να εγκρίνει νέες κρατικές εγγυήσεις για τις τράπεζες ύψους 15 δις ευρώ, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνούσε το 5% του ΑΕΠ (Παπανδρέου: -Ν.3845 ΦΕΚ65 6ΜΑΙ 2010 – 15δις ευρώ).

Ενώ η χώρα βρισκόταν υπό στήριξη και λάμβανε κατά κοινή πια ομολογία τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα που έχει λάβει ποτέ αναπτυγμένη χώρα στη μοντέρνα ιστορία, προσπαθώντας να αποφύγει την πτώχευση, η κυβέρνηση Παπανδρέου ενέκρινε και τρίτο πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες, ύψους 10 δις ευρώ ( Ν. 3864 ΦΕΚ 119 21 ΙΟΥΛ 2010).

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πέσε Ηλία να πάρουμε πέναλτυ..

 Ο Νίκος Παπαδογιάννης καυτηριάζει όσους παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με το "ελληνόμετρο" ανά χείρας και ευχαριστεί τον Ηλία Ηλιάδη για τα μαθήματα ζωής, μέσα από το blog του στο gazzetta.gr.

Παρακολουθούσα τις συγκινητική συνέντευξη του Ηλία Ηλιάδη χθες βράδυ στην ΕΡΤ, διάβαζα τα σχόλια όσων δήλωναν «εθνικά υπερήφανοι» για το πρώτο μετάλλιο και αναρωτιόμουν πόσο ψηλά ή χαμηλά έδειξε η βελόνα του ελληνόμετρου των πατριδοκάπηλων που εσχάτως λυμαίνονται την ταλαίπωρη ελληνική κοινωνία…
Η ιστορία του Ηλιάδη είναι γνωστή σε όλους, από τα δημοσιεύματα του «Βήματος» και της «Ελευθεροτυπίας» το 2004.
Τον φέραμε από τη Γεωργία το 2002, όταν τον υιοθέτησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής του τζούντο, ομογενής Ελληνας του Πόντου ο ίδιος (και κάτοικος Ελλάδας από το 1993), Νίκος Ηλιάδης.
Το πραγματικό όνομα του νεαρού, Τζαρτζίλ Ζβιανταουρί, κλειδώθηκε σε ένα συρτάρι, μαζί με το γεωργιανό του διαβατήριο και την οικογενειακή του κληρονομιά. Δεν μιλούσε φυσικά ούτε λέξη ελληνικά.
Ο θρύλος λέει ότι το 2004, στα Λιόσια, παρακολούθησε την προσπάθειά του και ο βιολογικός πατέρας του «Τζάρτζι», άγνωστος μεταξύ αγνώστων.
Οι Γεωργιανοί δημοσιογράφοι πανηγύρισαν το χρυσό μετάλλιο του Ηλιάδη σαν να ήταν δικό τους, όπως πανηγύριζαν τα αντίστοιχα του Κάχι Καχιασβίλι. Ο Ζουράμπ Ζβιανταουρί, εξάδελφος του Ηλία, κατέκτησε και αυτός χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα, στην κατηγορία των -81 κιλών.
Λέγεται μάλιστα ότι ο Ηλίας είναι γεννημένος όχι το 1986, αλλά το 1982. Θα ήταν νομικά αδύνατη η υιοθέτηση του, εάν υπέβαλλε την αίτησή του σε ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών.
Ο ίδιος διαψεύδει μετά βδελυγμίας αυτόν τον ισχυρισμό και δέχεται ευχαρίστως να υποβληθεί σε τεστ dna ώστε να αποδειχθεί η πραγματική του ηλικία. Δεν έχει πια σημασία.
Ούτως ή άλλως, η ελληνική πολιτεία δέχθηκε ως νόμιμα τα χαρτιά του και έντυσε τον Γεωργιανό αθλητή στα μπλε, λίγο πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τζούντο του 2002 και δύο χρόνια πριν τους Αγώνες της Αθήνας.