Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

 
Oι κρίσιμες ώρες για την κυπριακή οικονομία, μετά και τη χθεσινοβραδυνή δήλωση του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή, ο οποίος δεν απέκλεισε την προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης, λέγοντας αυτό θα γίνει τις μέρες -Παρασκευή απόγευμα μέχρι Δευτέρα πρωί- που οι αγορές είναι κλειστές, κυριαρχούν στην ειδησεογραφία των σημερινών εφημερίδων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ

Νέα συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στις 16 Ιουνίου σε Μαρούσι, Ψυχικό και Καλλιθέα 
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ», οργανώνεται συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού μαζί με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Το Σάββατο 16 Ιουνίου από τις 10 το πρωί συγκεντρώνουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό: Στο Μαρούσι, στην πλατεία ΗΣΑΠ, στο Ψυχικό, στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στην Καλλιθέα, στη συμβολή των οδών Θησέως και Δαβάκη

Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΜΗΛΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΚΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

Αιχμές του Μ. Μόντι κατά της Αγκ. Μέρκελ

Αιχμές του Μ. Μόντι κατά της Αγκ. Μέρκελ

Του Χάρη Σαββίδη
hsav@pegasus.gr
Την ώρα που ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, παραδέχεται ότι δέχθηκε? μητρικές συμβουλές (φωτογραφίζοντας την καγκελάριο Μέρκελ) προσφυγής στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) ή το ΔΝΤ, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, επιχειρεί να διαμορφώσει έναν αντι-Μέρκελ άξονα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το Παρίσι πιέζει να υιοθετηθούν μέτρα άμεσης δράσης και απόδοσης ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος περαιτέρω μετάδοσης της κρίσης.

Μήνυμα Ραχόι ότι η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα

Μήνυμα Ραχόι ότι η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το SMS που έστειλε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, στον υπουργό Οικονομικών της χώρας, «Να αντισταθείς, η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα».

Η απάντηση ήρθε μέσω Twitter, όπου ο Ισπανός πρωθυπουργός δέχθηκε πλήθος ειρωνικών σχολίων.

H Ουγκάντα καθόλου δεν χάρηκε για το μήνυμα και επέκρινε τον Μαριάνο Ραχόι για το περιεχόμενό του, ενώ στο Twitter κάνει θραύση το χάσταγκ #Ugandaisnotspain (Η Ουγκάντα δεν είναι Ισπανία).

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΟΧΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

 
Έχετε ακούσει όλοι φαντάζομαι  το γνωστό άσμα πίσω από της λέξεις κρύβεται ο Αλέξης  , μόνο που στην περίπτωση μας ο Κύριος Τσίπρας δεν κρύφτηκε μίλησε στον ΑΝΤ1 και είπε πολλά και ενδιαφέροντα κατ έμε , πολύ βλέπουν το ομορφόπαιδο της Κουμουνδούρου ως λαοπλάνο (λές και οι υπόλοιποι δεν είναι) και διαφαίνεται στον νεαρό Αλέξη ότι εχεί κάτι στον λόγο του από τον αείμνηστο Αντρέα Παπανδρέου ενός εκ τον τελευταίων πολιτικών που είχε κότσια και διεκδικούσε πράγματα για την χωρά μας .

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του κυρίου Τσίπρα τον κατηγορούν ότι με την πολιτική του (δηλαδή της κατάργησης του μνημονίου ) θα οδηγηθεί η χώρα σε έξοδο απ το ευρώ και θα εισέλθει σε μια πρωτοφανή περιπέτεια που θα κάνει την πολύ γνωστή ταινία ο Εφιάλτης στον δρόμο με της λεύκες να μοιάζει με άρλεκιν

Υποβάθμιση στης οικονομίες της Ισπανίας και της Κύπρου έκανε η Moody

 
Δυο μέρες πριν της εθνικές εκλογές στην χώρα μας , ο οίκος πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s υποβάθμισε την οικονομία της Ισπανίας  λόγου του δανεισμού της απο το ΔΝΤ στα 100 δίς ευρώ και της οικονομίας της Κύπρου εξαιτίας του ενδεχομένου η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρώ.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ντροπή....

Η φωτογραφία από το Tvxs.gr

Εν έτη 2012 να βασανίζονται συνάνθρωποι μας λόγω φυλής ή χρώματος είναι κατάπτυστο και ελεεινό .Σύμφωνα με άρθρο του News247 αλλοδαποί Αιγυπτιακής καταγωγής βρέθηκαν άγρια ξυλοκοπημένοι στο σπίτι τους στο Πέραμα . Οι άτυχοι άντρες οι οποίοι είναι με της νόμιμες από τον νόμο διαδικασίες στην χώρα μας εργάζονταν σε ιχθυόσκαλα της περιοχής .

Σύμφωνα με το News247 το περιστατικό συνέβη στης 3:00 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι των τριών μεταναστών, κρατώντας ρόπαλα και ξύλα και χτύπησαν τους εργάτες που βρίσκονταν μέσα.
Ο ένας εκ των τριών μεταναστών τραυματίστηκε άσχημα και νοσηλεύεται  στην χειρουργική κλινική του Ευαγγελισμού.
Η αστυνομία συνέλαβε έξι  άτομα μια γυναίκα και πέντε άντρες  οι οποίοι αρνήθηκαν ότι  έχουν σχέση με την υπόθεση , μάλιστα δεν έχουν ξανά απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία σε κάποια υπόθεση ωστόσο ο τραυματίας τους αναγνώρισε

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι δράστες δεν έχουν σχέση με  κάποια ακροδεξιά οργάνωση

Εφοπλιστές στον Τσίπρα: Ψάξε, ψάξε δε θα μας βρεις αν μας φορολογήσεις


 
Τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου; Σύμφωνα με το αμερικάνικο πρακτορείο που έχει ανάγει σε αγαπημένη του ενασχόληση την κινδυνολογία και αγαπημένο του θέμα την αναμετάδοση των πολιτικών εξελίξεων της χώρας, οι εφοπλιστές θα εγκαταλείψουν τη χώρα αν ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει να τους φορολογήσει.
Όπως πάντως σημειώνει το πρακτορείο στο δημοσίευμα του, οι  Έλληνες πλοιοκτήτες, όχι μόνο έβγαλαν περισσότερα από  175 δισ. δολάρια, αφορολόγητα μέσα σε 10 χρόνια, αλλά λένε ότι θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους, εάν η νέα κυβέρνηση καταργήσει τη φορολογική απαλλαγή τους, "διακινδυνεύοντας και 60.000 θέσεις εργασίας".
Όλα αυτά, σε μία χώρα που βάλλεται ήδη από την ανεργία η οποία καλπάζει, όπως αναφέρει ο συντάκτης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg, 762 Έλληνες εφοπλιστές δεν καταβάλλουν φόρο για τα κέρδη που φέρνουν στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι νόμο που ενσωματώθηκε στο Σύνταγμα  από το 1967. Και στη συνέχεια ο λόγος δίνεται ίδιους τους εφοπλιστές οι οποίοι δε δείχνουν να συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κρίση της Ελλάδας.
"Η ναυτιλία είναι μία υπεράκτια βιομηχανία, και κάθε πράξη εναντίον της είναι σαν να πυροβολείς το πόδι σου", δηλώνει στο Bloomberg ο Ted Πετρόπουλος, ιδρυτής της Petrofin Research.
Ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος της DryShips, λέει ότι είναι "εντελώς αδιάφορος" για τις ενδεχόμενες αλλαγές στη φορολογική απαλλαγή. "Εγώ δεν ανησυχώ καθόλου", δηλώνει. "Το εταιρικό μου γραφείο μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο, κι έτσι θα χάσουν ένα ποσοστό του ΑΕΠ".

Βρετανικό ντιμπέιτ για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Βρετανικό ντιμπέιτ για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα
Από το κοινό ζητήθηκε να ψηφίσει δύο φορές: μία πριν από την έναρξη του ντιμπέιτ και μία μετά. Στην πρώτη ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν οριακά υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο. Στη δεύτερη, όμως η δύναμη των επιχειρημάτων υπέρ του ελληνικού αιτήματος έδωσε μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα: 384 υπέρ, 125 κατά 24 αναποφάσιστοι.

Η Ελλάδα 4η στα φωτοβολταϊκά παγκοσμίως

Η Ελλάδα 4η στα φωτοβολταϊκά παγκοσμίως
αν και σε απόλυτα μεγέθη κατατάσσεται στη δέκατη θέση στον κόσμο ως προς την ανάπτυξη και στην 8η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς το συνολικό μέγεθος της αγοράς.
Σύμφωνα με τα στατιστικά που ανακοινώθηκαν από τον Σύνδεσμο Εταιριών Φωτοβολταϊκών, το 2011 στην Ελλάδα η νέα ισχύς φωτοβολταϊκών που εγκαταστάθηκε αντιστοιχεί σε 39,5 βατ ανά κάτοικο, μέγεθος που είναι το τέταρτο υψηλότερο στον κόσμο.

Η Κατερίνα Μουτσάτσου επιστρέφει με νέο βίντεο μετά το Hellene

 
Η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου επιστρέφει, με ένα νέο βίντεο από το Λος Άντζελες όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια.
«The World is a Business» ένα βίντεο αφιερωμένο στo τραπεζικό σύστημα.
Στην περιγραφή στο YouTube αναφέρει: «Aποτελεί φόρο τιμής στην 36-ετών ταινία του Σίντνεϋ Λουμέτ «Το Δίκτυο» (1976), ταινία προφητική ως προς τη θεωρία της για τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος σήμερα.