Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Δόξα το Θεό: Ελεύθερος με όρους ο 25χρονος φοιτητής



a604fd5dfd0b7c9e22f9bcddd1e97ed5 XL 250x180 Δόξα το Θεό: Ελεύθερος με όρους ο 25χρονος φοιτητής

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή, ο 25χρονος φοιτητής από την Παιανία ο οποίος σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα ένα 43χρονο ληστή που επιχείρησε να εισβάλει στο σπίτι του.
Ο μοναδικός όρος που του επιβλήθηκε, είναι αυτός της υποχρεωτικής εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Η απόφαση αυτή του ανακριτή, με τη σύμφωνη
γνώμη του εισαγγελέα, έγινε δεκτή με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους περίπου 150 φίλους, συγγενείς και συντοπίτες του 25χρονου φοιτητή της κτηνιατρικής Νίκου Δάβαρη.

prosexw

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Είναι Επίσημο: Η Αγιά Σοφιά ελληνική και με τη βούλα!

 
Οι Τούρκοι έχουν λυσσάξει για τον παρακάτω λόγο!
Η Αγιά Σοφιά είναι ελληνική και με τον νόμο!
Μεγάλη Νίκη πέτυχε το Ελληνοαμερικάνικο λόμπι στην Αμερική…
Το Κογκρέσο με νομοθετικό διάταγμα υποχρεώνει τους Τούρκους να επιστρέψουν την Αγιά Σοφία

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Aπεβίωσε ο Αθηνόδωρος Προύσαλης






Από ανακοπή καρδιάς πέθανε ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης σε ηλικία 86 ετών. Ο γνωστός ηθοποιός μετρούσε παραπάνω από μισό αιώνα στο θεατρικό σανίδι αφού είχε πρωτοεμφανιστεί στην σκηνή το 1953 στο έργο «Ο τρομερός καλόγερος».Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του σε κινηματογραφικές ταινίες, με πρώτη το «Στραβόξυλο» (1952) και τελευταία την «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη (2003).
Ο Α. Προύσαλης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ωδείου Αθηνών» και συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους ανάμεσα στους οποίους και το Θέατρο Τέχνης.
Για την ερμηνεία του στους «Αθηναίους» Α. Προύσαλης κέρδισε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (1990).
Τον τελευταίο καιρό ο Α. Προύσαλης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν του Νέου Ψυχικού με καρδιακά προβλήματα.

kathimerini

Οι φακές

Οι αρχαίοι Έλληνες τις θεωρούσαν μαζί με τα ρεβύθια τροφή για τους φτωχούς, ωστόσο τις κατανάλωναν ως σούπα ή εμπλούτιζαν με αυτές διάφορα αλμυρά ψωμιά.
Η φακή ανήκει και αυτή στην ίδια οικογένεια με τα ρεβύθια, ενώ αυτή τη στιγμή καλλιεργούνται περισσότερες από 100 ποικιλίες σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται 2 βασικές ποικιλίες, η <<Πελασγία>> και η <<Αράχοβα>>. Μία από τις νοστιμότερες αλλά μικρής παραγωγής είναι εκείνη της <<ενγκουβής>> που καλλιεργείται σε μικρές ποσότητες στην Λευκάδα.

Τι τους ταιριάζει ομως?
Πολλά και διάφορα!!!! Γιατί η γεύση τους είναι ουδέτερη.
Αποτελούν την καλύτερη βάση για να πατήσει κανείς πάνω τους και να δημιουργήσει εκρηκτικούς και πρωτότυπους γαστρονομικούς συνδυασμούς. Η πιο κλασική της εκδοχή είναι σε μορφή σούπας αλλά υπάρχουν και αρκετές ενδιαφέρουσες παρασκευές όπου <<παντρεύονται>> με κρέας, ψάρι, ρύζι και πράσινες σαλάτες. Οι Γερμανοί τις βάζουν δίπλα στην ψητή πάπια. Οι Γάλλοι με το παστό χοιρινό. ένας από τους πιο επιτυχημένους συνδυασμούς είναι εκείνος με τα λουκάνικα στο φούρνο. Τις ταιριάζουν όμως και με τα ψάρια αρκεί να είναι λιπαρά.

Τι προσέχουμε?
Ένα μεγάλο προτέρημά τους είναι ότι δεν  χρειάζονται μούλιασμα. Πάντως καλό είναι να ξεπλένονται για να φύγει η σκόνη που ίσως έχουν. Καθαρίζονται πριν πλυθούν, ειδικά αν είναι χύμα προκειμένου να απομακρύνουμε τυχόν πετραδάκια και διάφορα υπολείμματα.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Που πάνε τα λεφτά από τα διόδια


Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του...
ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για…  γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανοιγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Στον εισαγγελέα ο Αλέξης Τσίπρας για την αστυνομική βία

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι, η δικηγόρος του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας που είχε διαταχθεί από τον Ιούλιο του 2011 σχετικά με «τη χρήση αλόγιστης και ωμής αστυνομικής βίας στο Σύνταγμα», κατά τη διάρκεια ψήφισης στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Στον εισαγγελέα ο Αλέξης Τσίπρας για την αστυνομική βία
Τη σχετική μηνυτήρια αναφορά για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι είχε υποβάλει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, προσκομίζοντας μάλιστα 38 video και φωτογραφίες που αποδείκνυαν την ωμή αστυνομική βία στο Σύνταγμα σε βάρος αθώων διαδηλωτών. Με την εν λόγω αναφορά του ο κ. Τσίπρας ζητούσε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι, να κατασχεθούν τα χημικά από τις αποθήκες της Ελληνικής Αστυνομίας και να ελεγχθούν και από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Ωστόσο, 9 μήνες μετά η δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε, αφού ουδείς παραπέμφθηκε να λογοδοτήσει. Για το λόγο αυτό, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέφερε το αίτημα του κ. Τσίπρα για «αποτελεσματική παρέμβαση της Δικαιοσύνης προς προστασία των πολιτών από εις βάρος τους επιθέσεις με σωματική βία, όπλα και χημικές ουσίες, που όχι μόνον προκαλούν επικίνδυνους τραυματισμούς, τελευταίο θύμα των οποίων υπήρξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριος Λώλος, όχι μόνον βλάπτουν ανεπανόρθωτα την υγεία τους, αλλά και παρεμποδίζουν μέχρι πλήρους ασφυξίας, τη δίκαιη διαμαρτυρία, συνάθροιση και διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, που αντιτίθενται σε όσα αντισυνταγματικά δρομολογούνται στα πλαίσια της στερούμενης κάθε νομιμοποίησης μνημονιακής πολιτικής και έχουν εξουθενωθεί από τα αλλεπάλληλα μέτρα αφαίμαξής τους, παραβίασης των δικαιωμάτων τους και ισοπέδωσης της υπάρξής τους».

Το πράσο

Οι Ρωμαίοι κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ πίστευαν ότι τα καλύτερα πράσα βρίσκονται στην Αίγυπτο. Σε ένα πάπυρο του 15ου αιώνα μ.Χ, όπου καταγράφονται οι προμήθειες μιας στρατιωτικής μονάδας που συνόδευε το Θεοφάνη, αναφέρεται η αγορά πράσων με πολύ δυνατή γεύση. Στην αρχαιοελληνική γαστρονομική έχουμε πολλες αναφορές που αφορούν το πράσο. Μερικούς αιώνες αργότερα, το πράσο ήταν και για τους Βυζαντινούς ένα από τα κυριότερα λαχανικά.
Στην αγορά υπάρχουν και μπορούμε να βρούμε αρκετές ποικιλίες πράσου:
  • Τα πράσα καλέμια, από την Βόρεια Ελλάδα,
  • Τα πράσα Άργους, από την Μακεδονία,
  • Τα πράσα Αρτάκης, από τη Νότια Ελλάδα,
  • Τα πράσα Ιταλίας και 
  • Τα άγρια πράσα.
Είναι ιδανικά σε χορτόπιτες, σούπες και ντελικάτα πιάτα με ψάρια. Μπορούν επίσης να καταναλωθούν ψιλοκομμένα στις καθημερινές πράσινες σαλάτες.

Η συλλογή των πράσων είναι σχετικά εύκολη είτε όταν πρόκειται για άγρια είτε για ήμερα. Μπορεί κάποιος να τα ξεχωρίσει ανάμεσα στα λαχανικά και αγριόχορτα λόγω του μεγέθους τους και της κατασκευής τους.Όταν αγοράζουμε πράσα φροντίζουμε το λευκό μέρος να είναι σφιχτό και το πράσινο μέρος να είναι φρέσκο και ζωηρό. Διατηρούνται κλεισμένα σε μια σακούλα στο κάτω μέρος του ψυγείου. μπορείτε επίσης, όταν θέλετε μεγάλη ποσότητα, να τα καθαρίσετε, να τα ζεματήσετε ελαφρά σε αλατισμένο νερό και έτσι διατηρούνται στον καταψύκτη για 6-7 μήνες περίπου.

Το πράσο το απολαμβάνουμε σε συνδυασμό με κρέας,ψάρι, όσπρια και άλλα λαχανικά. Στη Βόρεια  Ελλάδα χρησιμοποιείται  για πίτες με βάση το τυρί, τον κυμά, τα αυγά και διάφορα άλλα αρωματικά χόρτα.