Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Επικίνδυνο ή όχι το κινητό;


Μια έρευνα του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας έρχεται να αντιστρέψει την εικόνα που έχουμε για την επικινδυνότητα των κινητών τηλεφώνων.
Η έρευνα έγινε για λογαριασμό των υπουργείων Υγείας και Μεταφορών & Τηλεπικοινωνιών της Νορβηγίας και παρουσιάζει ενδιαφέροντα ευρήματα.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τους κινδύνους από τις τηλεπικοινωνιακές συσκευές καθώς και από επίγειους σταθμούς για κινητά τηλέφωνα και ραδιόφωνα.
Η Νορβηγική μελέτη δεν βρήκε αξιόπιστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει κίνδυνος από αυτά τα ραδιοσήματα.
Συγκεκριμένα δεν υπάρχουν κίνδυνοι που να συνδέονται με τον καρκίνο, την ανδρική στειρότητα και άλλες ασθένειες, όπως διαταραχές του ενδοκρινικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η Νορβηγική έρευνα αναφέρει ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν κάποια σχέση ανάμεσα στην χρήση των κινητών τηλεφώνων και την ταχεία ανάπτυξη καρκινικών όγκων στον εγκέφαλο.
Μέχρι σήμερα έχει γίνει έρευνα για τις επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας σε βάθος χρόνου τα 20 χρόνια και δεν έχει διαπιστωθεί κάποιος αυξημένος κίνδυνος καρκίνου.
Για άλλα είδη καρκίνου όπως του στόματος και του αίματος υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία χωρίς όμως ενδείξεις για αυξημένο κίνδυνο.
Η Νορβηγική έρευνα δεν αποκλείει απόλυτα τους κινδύνους καθώς υπάρχει ακόμα ένας βαθμός αβεβαιότητας.
Οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τους χρήστες για να εξάγουν και άλλα συμπεράσματα.
Επιμέλεια: Σίμος Κοσμετάτος simosego@gmail.com



e-go

Δεν υπάρχουν σχόλια: