Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο νόμο για την ιθαγένεια ετοιμάζει η κυβέρνηση


ImageΤην  άμεση αναθεώρηση του νόμου για την ιθαγένεια  επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών  με τροποποιήσεις των διατάξεων που «χορηγούν ελληνική ιθαγένεια  λόγω γέννησης στην Ελλάδα ή φοίτησης σε ελληνικό σχολείο».


Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου στην Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου «το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται την άμεση αναθεώρηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού  και της ενίσχυσης των προϋποθέσεων απόδοσης της Ελληνικής Ιθαγένειας καθώς και την εναρμόνισή του με το ισχύον θεσμικό καθεστώς άλλων χωρών κυρίως της Νότιας Ευρώπης».

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο υπουργός «προτείνεται τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για τη χορήγηση της Ελληνικής Ιθαγένειας, λόγω γέννησης στην Ελλάδα ή φοίτησης σε ελληνικό σχολείο. Ωστόσο επισημαίνεται ότι, εως την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, δεν είναι εφικτή η αναστολή της ισχύουσας διαδικασίας χορήγησης της Ελληνικής ιθαγένειας…».

Επιπροσθέτως, ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών υπηκόων, οι οποίοι είναι κάτοχοι ισχυρών τίτλων διαμονής στη χώρα μας ανέρχονται στις 437.118 ενώ ο συνολικός αριθμός των εκκρεμών αδειων διαμονής ανέρχεται στις 145.131. 

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: