Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Τυρί.....



Τι πρέπει να ξέρουμε όταν αγοράζουμε τυρι:
  • Να ξέρουμε για ποιά χρήση το προορίζουμε. Άλλο θα διαλέξουμε για τα μακαρόνια, άλλο για το σαγανάκι, άλλο για το καθημερινό μας γεύμα και άλλο για το σαντουϊτς.
  • Να ζητάμε αυτό που θέλουμε. Είναι σκόπιμο να ξέρουμε ποιά φέτα μας αρέσει και θεωρούμε καλύτερη.
  • Να ζητάμε να δοκιμάσουμε και να μυρίσουμε ένα κομματάκι τυρί πριν το αγοράσουμε.
  • Να προσέχουμε το τυρί να έχει το σωστό ομοιόμορφο χρώμα και σχήμα και να μην παρουσιάζει αλλοιώσεις, κιτρινίλες ή να έχει ξεραθεί.
  • Να ελέγχουμε το εξωτερικό περίβλημα του τυριού αν είναι ακέραιο, χωρίς σχισμές ή τρύπες.
  • Να αγοράζουμε όσο τυρί πρόκειται να καταναλώσουμε τις επόμενες 3-4 μέρες και όχι περισσότερο γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει ακόμα και στο ψυγείο μας.
  • Να ελέγχουμε την ημερομηνία παραγωγής και λήξης όταν πρόκειται για συσκευασμένα τυρια.
  • Όταν αγοράζουμε τυρί, τα τυλίγουν μέσα σε ειδικό χαρτί. Όταν το τοποθετούμε στο ψυγείο, πρέπει να το αφαιρούμε το χαρτί γιατί δεν επιτρέπει την σωστή ψύξη του τυριού.
Όταν σερβίρουμε τυρί:
  • Τα τυριά δεν πρέπει να μπλέκονται μεταξύ τος τους ακόμα και όταν τα σερβίρουμε. Ακόμα και τότε μπορούν να αλλοιωθούν οι γεύσεις τους.
  • Τα σκληρά τυριά αναδεικνύουν καλύτερα την γεύση και το άρωμά τους όταν βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. 
  • Οι ξύλινοι δίσκοι σερβιρίσματος τυριών είναι προτιμότεροι, αφού το ξύλο έχει την ιδιότητα να απορροφά τα υγρά των τυριών και να τα διατηρεί στεγνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: