Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Τζούλια Τσάιλντ: Τα 100α γενέθλια της σεφ στην Google!

 Για όσους δεν γνωρίζουν η Τζούλια Τσάιλντ ήταν μια πολύ διάσημη σεφ της οποίας οι συνταγές έχουν χρησιμοποιήσει πολλές Αμερικανίδες και όχι μόνο!
Γεννήθηκε στις 15/08/1912 και αν ζούσε σήμερα θα γιόρταζε τα 100ατης γενέθλια. Πέθανε στις 13/08/2004.
Η Τζούλια Τσάιλντ ξεκίνησε την καριέρα της γράφοντας ένα βιβλίο με συνταγές γαλλικής κουζίνας το οποίο λέγεται «Mastering the Art of French Cooking».
Εκτός από συνταγές, στο βιβλίο υπάρχουν απλές και χρήσιμες συμβουλές της Τζούλια Τσάιλντ για όλες τις περιπτώσεις όπως π.χ. «Μην απολογείστε αν κάτι δεν πετύχει στο φαγητό. Αν δεν το προσέξει κανείς απλά μην πείτε τίποτα».
Η αυτοβιογραφία της έγινε ταινία, η γνωστή «Τζούλι και Τζούλια» το 2009.
Στην ταινία, η Τζούλι Πάουελ είναι μια νέα συγγραφέας που εν έτη 2002 κάνει μια δουλειά που δεν της αρέσει καθόλου, απαντώντας σε κλήσεις από θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά και απλού κόσμου οι οποίοι παραπονιούνται για τα σχέδια χτισίματος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Για να κάνει κάτι που της αρέσει, αποφασίζει να μαγειρέψει όλες τις συνταγές του βιβλίου μαγειρικής «Mastering the Art of French Cooking» της Τζούλια Τσάιλντ μέσα σε ένα χρόνο. Η Πάουελ σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα μπλογκ στο οποίο θα καταγράφει την πρόοδό της στη μαγειρική.
Στο 1950, η Τζούλια Τσάιλντ, φοιτεί στη σχολή Le Cordon Bleu για να μάθει τη γαλλική κουζίνα και ξεκινά να γράφει ένα βιβλίο με θέμα τη γαλλικά κουζίνα για τις Αμερικανίδες νοικοκυρές. Και οι δύο αυτές γυναίκες παρουσιάζουν ομοιότητες στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν. Και οι δύο λαμβάνουν υποστήριξη από τους συζύγους τους, εκτός όταν ο σύζυγος της Πάουελ κουρασμένος από την υπερβολική αφοσίωσή της στο χόμπι της, την εγκαταλείπει για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Τελικά, το μπλογκ της Πάουελ γίνεται θέμα στην εφημερίδα The New York Times και προκαλεί το ενδιαφέρον αρκετών δημοσιογράφων, ατζέντηδων, εκδοτών και μιας αρνητικής επιστολής της ίδιας της Τζούλια Τσάιλντ. Η ταινία τελειώνει με την Πάουελ και το σύζυγό της να επισκέπτονται την κουζίνα της Τσάιλντ στο Ίδρυμα Σμιθσόνιαν και την Τσάιλντ να βρίσκεται στην ίδια κουζίνα, κρατώντας στα χέρια της το βιβλίο της.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: