Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ξέρετε πως να ψήσετε το κρεας?

  • Το κρέας που ψήνεται στα κάρβουνα ή στην ψηστιέρα, γίνεται πιο μαλακό αν πριν το ψήσετε, το μαρινάρετε με : 2 φλυτζάνια λάδι, 1/2 φλυτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, 6 κόκους πράσινο πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης και 2 κλωναράκια δενδρολίβανο. Όχι αλάτι γιατι θα το σκληρύνει. Αν το κρέας είναι πολύ σκληρό, αφήστετο στην μαρινάδα μια μέρα και μετά ψήστε το. Φροντίστε όμως να καλύπτεται όλο το κρέας από αυτή.
  • Το κόκκινο κρέας ψήνεται σε πιο δυνατή φωτιά από ότι τα πιο ανοιχτά. Η θερμοκρασία ψησίματος δεν καθορίζεται μόνο στον φούρνο αλλά και στα κάρβουνα. Για να ελλατώσετε την θερμότητα, καλύψτε τα κάρβουνα με στάχτη αντίθετα, όταν θέλετε να την αυξήσετε, απομακρύνετε την στάχτη, ανακατέψτε τα κάρβουνα και κάντε λίγο αέρα με ένα χαρτόνι.
  • Προσέχετε κατά το ψήσιμο η σχάρα να μην είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα, γιατί το λίπος που θα στάζει θα καπνίζει το κρέας.
  • Πρίν βάλετε το κρέας πάνω στην σχάρα, φροντίστε να την περάσετε με λίγο ελαιόλαδο και να την έχετε βάλει 3-4 λεπτά στην φωτιά να κάψει καλά.
  • Αν οι σχάρες που θα χρησιμοποιήσετε είναι καινούριες, δεν πρέπει να τις πλύνετε. Αλείψτε τες με ελαιόλαδο και βάλτε τις πάνω στα αναμένα κάρβουνα. Μόλις μαυρίσουν είναι έτοιμες.
  • Αλατίστε τα κόκκινα κρέατα λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμό τους και τα λευκά από την αρχή.
Το άναμμα της φωτιας:
 
Χρησιμοποιήστε κάρβουνα που προέρχονται από δρυ, γιατί είναι πιο αποτελεσματικά και κρατάνε περισσότερο. Αποφύγετε αυτά που προέρχονται από πευκα και έλατα, γιατί η ρυτίνη βγάζει κάπνα που μαυρίζει το κρέας και το κάνει να μυρίζει άσχημα. Ανάψτε τα κάρβουνα και αφήστε τα μέχρι να σβήσει η φλόγα τελείως, γιατί αλλιώς θα αναωπυρώνεται με αποτέλεσμα να σας μαυρίσει το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: