Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

AIDS: Πώς χτυπά τον οργανισμό μας



Αν με ρωτούσατε πριν ένα χρόνο ,αν ο Ελληνικός λαός είναι ενημερωμένος σχετικά με το ποίο γνωστό στην υφήλιο αφροδίσιο νόσημα το Aids θα σας έλεγα ότι πλέον με την τόση ενημέρωση, θα πρέπει κάποιος να είναι τραγικά ηλίθιος ώστε να κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη .


Μετά τα τελευταία γεγονότα με της ιερόδουλες όπου σκόρπισαν την αρρώστια σε πολύ κόσμο,και τα οποία ήταν άτομα τα οποία και ενημέρωση είχαν και υψηλή ακαδημαϊκή μόρφωση. Το Aids είναι μια ανίατη (μέχρι στιγμής) λοιμώδης νόσος που οφείλεται στον ίο HIV (Ανθρώπινης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας, Αγγλ. Human Immunodeficiency Virus),  Ο ίος αυτός χτύπα το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας , το σύστημα δηλαδή που είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού μας από λοιμώξεις ,νεοπλασίες και λοιπές ασθένειες πχ είναι σαν να είναι ο οργανισμός μας ένα κάστρο και δεν εχεί άμυνα απέναντι στης επιθέσεις των εχθρών.


Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί φάρμακο ούτε εμβόλιο για το AIDS. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα επιτυγχάνουν καθυστέρηση στην εξέλιξη της ασθένειας, αλλά όχι πλήρη θεραπεία, δηλαδή εξάλειψη του ιού. Οι συνηθέστεροι τρόποι μετάδοσης του ιού είναι μέσω της σεξουαλικής επαφής χωρίς χρήση προφυλακτικού και μέσω χρήσης κοινών συρίγγων (όπως π.χ. κατά την ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών). Λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου, αυτή χαρακτηρίζεται ως πανδημία. Ο αριθμός των θυμάτων από AIDS εκτιμάται από 1,9-2,4 εκ. για το 2007 παγκοσμίως.

Τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα δηλαδή το έτος 1984  με μια εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας προς το ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων. δηλαδή πριν από 28 ολόκληρα χρόνια  . και ένα χρόνο μέτα το 1985 είχαμε το πρώτο ιατρικό βιβλίο για το Aids δηλαδή το 1985 και ήταν απ της εκδώσεις Ωκεανίδα .

Πως είναι δυνατόν μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια που έχουμε δει αυτή την νόσο και το κακό που έχει κάνει, κάποιοι να πηγαίνουν χωρίς προφυλάξεις με ιερόδουλες ή ακόμα και από την πρώτη τους σεξουαλική επαφή με την κοπέλα ή τον νεαρό που έχουν σχέση ;


Ακολουθούν βίντεο με της επιθέσεις του ίου στον ανθρώπινο οργανισμό 

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε το άρθρο ,πληροφορίες σχετικά με άριθμους και χρονολογίες ήταν από το Wikipedia

Και μην ξεχνάτε το προφυλακτικό σώζει ζωές 

Δεν υπάρχουν σχόλια: