Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Ιστορικές αποφάσεις για την Ελληνοτουρκική φιλία


Και ενώ στην Ελλάδα επικρατεί ο γνωστός πλέον  αναβρασμός μέχρι της εθνικές εκλογές της 17 Ιούνη,Εχεί ήδη υπογραφεί πρωτοκολλο φιλίας από την Ένωση των Δήμων των παραλιακών τουρκικών πόλεων του Αιγαίου και των Δήμων των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, αναφέρει είδηση που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Dogan με τίτλο «Ιστορικές αποφάσεις για την ελληνοτουρκική φιλία».

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται ειδική μνεία  του Έλληνα νομάρχη  της περιοχής Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδη (φωτογραφία) σε δηλώσεις του είπε «Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα για τις θεωρήσεις. Είναι πολύ κοντά οι ημέρες που θα πηγαινοερχόμαστε με ταυτότητα. Πραγματοποιήσαμε μακροσκελείς συνομιλίες με την ΕΕ για την επίλυση του θέματος της θεώρησης. Οι συνομιλίες απέδωσαν. Βιώθηκε ένα δύσκολο χρονοδιάγραμμα. Το πρωτόκολλο που υπογράφεται τώρα αποτελεί άνοιγμα μιας νέας πόρτας μεταξύ των δύο χωρών. Θα ανοίξουν τώρα ακόμα περισσότερο οι πόρτες αδελφοσύνης που ήδη ήταν ανοικτές. Με αυτό το πρωτόκολλο, με τις εξελίξεις που σημειώνονται και τις διευκολύνσεις στην θεώρηση, θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η ελληνοτουρκική φιλία και το εμπόριο.»
Στο δημοσίευμα γράφει επίσης ότι το πρωτόκολλο μεταξύ των Δήμων υπεγράφη στο Κουσάντασι και επιστήθηκε η προσοχή στην συνεργασία μεταξύ των λαών των δύο χωρών και στην σημασία αυτής.
Η συνάντηση των Δημάρχων έγινε  από τις 24 έως τις 27 Μαίου στο Σεφερίχισαρ της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: