Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Μήνυμα Ραχόι ότι η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα

Μήνυμα Ραχόι ότι η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το SMS που έστειλε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, στον υπουργό Οικονομικών της χώρας, «Να αντισταθείς, η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα».

Η απάντηση ήρθε μέσω Twitter, όπου ο Ισπανός πρωθυπουργός δέχθηκε πλήθος ειρωνικών σχολίων.

H Ουγκάντα καθόλου δεν χάρηκε για το μήνυμα και επέκρινε τον Μαριάνο Ραχόι για το περιεχόμενό του, ενώ στο Twitter κάνει θραύση το χάσταγκ #Ugandaisnotspain (Η Ουγκάντα δεν είναι Ισπανία).

«Εμάς δεν χρειάζεται να μας σώσουν, ούτε πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από το ΔΝΤ» έγραψε στο twitter ο Σαντιάγκο Χιμένεθ που εργάζεται στην πρεσβεία της Ουγκάντας στη Μαδρίτη.

«Αγαπητέ Ραχόι έχεις δίκιο. Η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα. Το ΑΕΠ της Ισπανίας μειώνεται, το ΑΕΠ της Ουγκάντας αυξάνεται με ρυθμό 5,2%» ήταν το μήνυμα ενός άλλου χρήστη της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός δεν απέφυγε τα πυρά και από το εσωτερικό της χώρας του.

Δημοσιογράφος της El Mundo, εφημερίδας που υποστηρίζει το Λαϊκό Κόμμα κι έβγαλε το περιεχόμενο του SMS στο φως της δημοσιότητας, σημείωσε στο σχόλιό του: «Σαφώς είμαστε σε καλύτερη θέση από την Ουγκάντα. Αλλά αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε τέτοια σχόλια».

O Ισπανός πρωθυπουργός δέχεται πυρά όχι μόνο για αυτό που είπε, αλλά και για κάτι που δεν είπε. Ο Μαριάνο Ραχόι αρνείται να πει τη λέξη «διάσωση».

Αυτό έχει προκαλέσει πλήθος ειρωνικών σχολίων, με την βουλευτή της Προοδευτικής Ένωσης Ρόζα Ντίεθ να του απευθύνει ιδιαίτερη πρόσκληση στη Βουλή: «Ελάτε, πείτε μαζί μου: "διάσωση"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: