Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΟΧΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

 
Έχετε ακούσει όλοι φαντάζομαι  το γνωστό άσμα πίσω από της λέξεις κρύβεται ο Αλέξης  , μόνο που στην περίπτωση μας ο Κύριος Τσίπρας δεν κρύφτηκε μίλησε στον ΑΝΤ1 και είπε πολλά και ενδιαφέροντα κατ έμε , πολύ βλέπουν το ομορφόπαιδο της Κουμουνδούρου ως λαοπλάνο (λές και οι υπόλοιποι δεν είναι) και διαφαίνεται στον νεαρό Αλέξη ότι εχεί κάτι στον λόγο του από τον αείμνηστο Αντρέα Παπανδρέου ενός εκ τον τελευταίων πολιτικών που είχε κότσια και διεκδικούσε πράγματα για την χωρά μας .

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του κυρίου Τσίπρα τον κατηγορούν ότι με την πολιτική του (δηλαδή της κατάργησης του μνημονίου ) θα οδηγηθεί η χώρα σε έξοδο απ το ευρώ και θα εισέλθει σε μια πρωτοφανή περιπέτεια που θα κάνει την πολύ γνωστή ταινία ο Εφιάλτης στον δρόμο με της λεύκες να μοιάζει με άρλεκιν


ο Κύριος Τσίπρας απαντάει σε αυτά τα σενάρια ως εξής :

Aν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η ευρωζώνη, εκτίμησε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Νομικά, πολιτικά και οικονομικά η έξοδος μας από το ευρώ θα διαλύσει την ευρωζώνη, ισχυρίστηκε, ενώ κληθείς να απαντήσει αν είναι έτοιμος να βάλει υπογραφή αποδοχής στα αιτήματα των εταίρων, ήταν σαφής: «Οι δικοί μας αγωνιστές δεν υπέγραψαν στα ξερονήσια και με ρωτάτε αν θα υπογράψω;»

Πολύς κόσμος τον λέει λαοπλάνο γιατί δεν μπορεί να φανταστεί πως θα επαναφέρει στην πρότερη θέση του τον κατώτατο μισθό και τι θα κάνει με την μετενέργεια  .

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του για επαναφορά του κατώτατου μισθού και της μετενέργειας, ο κ. Τσίπρας μίλησε για κατάργηση της εσωτερικής υποτίμησης και μετά όπως είπε, θα κάτσουμε να συζητήσουμε.

«Εχουν αφήσει τη χώρα νεκρή ζώνη με άδεια ταμεία και μας ρωτούν πως θα συνεχίσουμε την πορεία προς την καταστροφή» τόνισε απαντώντας στην κριτική που δέχεται ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το απουσία εναλλακτικού σχεδίου και χαρακτηρίζοντας αναποτελεσματικό το μίγμα πολιτικής που ακολουθείται, επανέλαβε ότι στη δραχμή οδηγεί το μνημόνιο.

Κανονικά, είπε, θα έπρεπε να είχε επέμβει εισαγγελέας για εκείνους που αναπαράγουν τα περί δραχμής και παράλληλα χαρακτήρισε ανεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι δημιουργεί κλίμα πανικού.
Κατά τ' άλλα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε καθοριστικό για την πορεία της χώρας το δεκαήμερο 18 – 28 Ιουνίου, ενώ ερωτηθείς σχετικά εκτίμησε ότι στις 17 Ιουνίου ο λαός θα εκφραστεί με σαφήνεια και στις 18 θα υπάρξει κυβέρνηση με κεντρικό πόλο είτε τη Νέα Δημοκρατία είτε το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: