Σελίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ο καιρός

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Νέο φάρμακο - αντίσωμα κατά του καρκίνου

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο αντικαρκινικό φάρμακο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αντίσωμα που εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων ενώ παράλληλα ωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα να τα... καταστρέψει. Αρχικά το «φάρμακο-αντίσωμα» φάνηκε αποτελεσματικό μόνο κατά της λευχαιμίας και άλλων καρκίνων του αίματος αλλά σε έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα σχεδόν σε όλα τα είδη καρκινικών όγκων.


Πώς δρα; Εμποδίζει την παραγωγή της πρωτεΐνης CD47 που οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση της στον οργανισμό τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης ενός ασθενούς.

Μάλιστα τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του φαρμάκου σε πειραματόζωα στα οποία είχαν μεταμοσχευθεί ανθρώπινοι όγκοι ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αφού διαπιστώθηκε ότι ακόμα και οι πιο επιθετικοί όγκοι μειώθηκαν σε μέγεθος και έπαψαν να κάνουν μεταστάσεις.

Αναμένονται νέες έρευνες για να επιβεβαιωθεί ότι το φάρμακο «λειτουργεί» εξίσου και στους ανθρώπους και αν το αποτέλεσμα είναι θετικό , να διαπιστωθεί αν στο μέλλον η θεραπεία θα είναι συμπληρωματική ή ανταγωνιστική σε σχέση με τις υπάρχουσες , όπως η χημειοθεραπεία.

Η χρηματοδότηση από το Ινστιτούτο Αναγεννητικής Ιατρικής της Καλιφόρνια έχει ήδη εξασφαλιστεί και οι κλινικές δοκιμές σε πραγματικούς ασθενείς προγραμματίζεται μέσα στην επόμενη διετία
Athina.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: